sâmbătă, iulie 12, 2014

Unde ne e camara, acolo ne e comoara

In multe cupluri se risipeste in scurt timp toata agoniseala de buna intelegere care a fost adunara intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp. De ce? :)
Teoria camarii care, odata umpluta din toamna, asigura pentru vreme rece rezerve suficiente nu functioneaza in tema vietii de familie. Noi nu adunam intr-o zi o cantitate suficienta de rabdare ca sa ne ajunga pentru un an. Noi nu spunem intr-o zi cele mai frumoase cuvinte partenerului, ca sa acopere un semestru. Nu incercam sa comunicam bine o saptamana, ca apoi sa ne luam concediu de tacere pentru o vreme.

In camara sufletului trebuie sa facem zilnic rezerve, deoarece proviziile de ieri se altereaza! Nu ar trebui sa fim amabili, iubitori, rabdatori si ingaduitori cu partenerul din motive de experienta sau obligatii. Nu inseamna ca, daca avem mai multi ani de casnicie, lucrurile vor merge mai bine datorita intelepciunii adunate de-a lungul timpului. Valorile caminului fericit nu sunt o urmare a socarii unor evenimente dorite de suflet. Este o investitie zilnica de iubire, intelegere, incredere, parteneriat. Uneori, consemnam limitele rabdarii, limitele iubirii, limitele bucuriei si spunem ca asta-i viata. Ca la toti se intampla asa. Ca e normal acest curs de viata de familie cu epuizarile lui. Intr-un fel, este o cerere absurda sa-i pretinzi partenerului o dispozitie constanta si zilnica privind relatiile armonioase. Desi pare de necrezut pentru multi, cu toti avem nevoie de rezerve bogate de dragoste. :)
Era sa uit. Pentru cei care vor sa stie ce se poate stoca in suflet, asa cum fac gospodinele pentru camarile lor, si care poate ajunge si pentru ziua de maine si poate chiar pentru toata viata, este: ura! Si invidia, mandria, gelozia, egoismul cu tot intunericil vietii. Ba chiar, odata invitate sa ramana, se multiplica ametitor. Pana se intalnesc cu iubirea autentica, iar ea le elimina pe loc. :)
Secretul este sa stim cum sa pastram lumina dragostei in sufetul relatiei, sa lasam izvoarele iubirii sa arunce permanent frumuseti de viata pentru cei din jur si camara inimii va fi umpluta. :)

Un comentariu:

blogu.lu'florentin spunea...

Cea mai importantă persoană pentru fiecare este, de fapt, persoana respectivă, dacă e caracterizată de echilibru și respect de sine.