duminică, august 03, 2014

Inventia unui roman, premiata de Microsoft

Un adolescent de 17 ani, din Deva a fost premiat pentru inventia sa de Microsoft! El a conceput ochelarii care ii pot ajuta pe oamenii nevazatori la orientare.
Cristi Dragomir, elev in clasa a unsprezecea a Colegiului National "Decebal" din Deva, a fost preminatul saptamanii in cadrul campaniei: "Premiantii fara premii", de la Deva.
Pasionat de mic, de tehnologiei Cristi, a fost intotdeauna dornic sa-i ajute pe cei din jurul sau, si astfel a reusit sa creeze un dispozitiv cu care i-a uimit pe cei de la Microsoft, corporatie care a organizat un concurs. El obtinand locul intai la faza nationala, in cadrul sectiunii: "World Citizenship" . Scopul fiinnd stimularea creeri celui mai bun software destinat rezolvarii unor probleme sociale stringente din societate.


Dispozittivul creeat de adolescent ii ajuta pe nevazatori sa se orienteze:

“Dispozitivul pe care eu l-am denumit Vizium funcţionează relativ simplu. Pe ochelari sunt montaţi senzori de mai multe tipuri care se completează unul pe celălalt. Aceşti senzori au menirea de a citi mediul înconjurător, de a citi distanţa faţă de obiecte, care este calculată şi transmisă unor motoare de vibraţii. Persoana care poartă acest dispozitiv va simţi, prin vibraţii, apropierea de obiectele din jurul ei şi conturul acestora”, a explicat Cristi Dragomir, care in prezent lucrează la perfectionarea ochelarilor cu senzori pe care i-a conceput.
Adolescentul a fost sambata premiantul campaniei civice “Premianţii fără premii”, organizata in fiecare zi de sambata la Deva, prin care castigatorii sunt recompensati simbolic.
Asadar, cei care prin munca lor aduc bucurii semenilor, merita recunostinta comunitatii.Acesta fiind de fapt si scopul concursului.

Niciun comentariu: