vineri, septembrie 19, 2014

O invatatoare si-a transformat casa in scoala

Ca autoritatile nu reusesc niciodata sa renoveze la timp scolile din toate localitatilile, stim. Ca sunt cetateni care mor de grija altora, cand vine vorba de educatie, constatam zilnic. Mai rar sunt cei care fac ceva pentru educatia celor care ne vor inlocui.
Intr-un catunul (Dârmoxa) de prin judetul Suceva, pentru ca in scoala erau soareci si, iarna erafoarte frig, o invatatoare a decis sa-si transforme sufrageria in sala de clasa.


Astfel, potrivit jurnalistilor de la:  Știrile TVR, in fiecare dimineata, cele patru fetite din sat, merg acasa la DOAMNA INVATATOARE, pentru a invata.

In acest catun, de anul viitor, alti 11 copii vor trebui sa mearga la scoals. Sotul invatatoarei nu mai are incredere in faptul ca autoritatile centrale vor face reparatiile necesare la scoala satului si a inceput deja sa ridice o anexa langa anexa, care sa devina o clasa primitoare.
Un alt exemplu este si acela ce la Cluj, la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, sunt elevi care fac cursuri la demisolul cladirii, intr-o sala slab iluminata. Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca aceasta situatie nu ar fi o exceptie in judetul lor.
Intre timp, Ministerul Educatiei ar trebui sa rezolve problema manualelor pentru elevii din clasele I si a II-a. Pentru realizarea acestora, atat in format print, cat si digital, Ministerul a organizat o licitatie care a fost contestata de cateva edituri.
Ministrul Remus Pricopie a declarat că manualele nu au aparut din cauza editorilor „care au blocat procedura”.

Un comentariu:

ellafairytale spunea...

La fiecare inceput de an scolar, auzi tot felul de grozavii despre invatamant, si apoi brusc uita toata lumea de adevaratele probleme ale tarii!!