miercuri, octombrie 29, 2014

Claudiu Răducanu arestat in Mexic

Claudiu Răducanu, personaj legendar al fotbalului românesc, ale cărui aventuri se pot compara poate doar cu cele ale lui Bulă, a fost reținut în Mexic pentru dare de mită.

Potrivit site-ului proceso.com.mx, Claudiu Răducanu (38 de ani) și Gheorghe Claudiu Papară, mai tânăr cu 13 ani, au fost reținuți la Cancun, în centrul comercial Plaza Las Americas.

Cei doi sunt anchetați pentru fals, uz de fals și dare de mită. Asupra lor s-au găsit peste 60 de carduri de credit posibil false, iar autoritățile susțin că au reușit să retragă de la bancomate sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).



Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, situația fostului internațional român s-a înrăutățit considerabil când a încercat să le ofere mită polițiștilor care l-au reținut, la sfârșitul săptămânii trecute. 

Răducanu și complicele său au fost reținuți și sunt cercetați și pentru spălare de bani.

Claudiu Răducanu a început fotbalul la Craiova, la gruparea Extensiv, iar din 1999 până în 2003 a jucat la Steaua, cucerind titlul de golgheter în Liga 1 în ultimul sezon petrecut în Ghencea.

Cu toate că avea simțul golului, cel poreclit ”Bloc Notes” - pentru că a vrut la un moment dat să se mute într-unul - a rămas în conștiința microbiștilor români pentru citatele sale memorabile. 

”La bulanul meu, o să dau și gol dacă o să mă convoacă”, spunea Claudiu înaintea debutului la echipa națională, pentru care a jucat două meciuri, dar n-a reușit să marcheze. 

A trecut pe la Espanyol Barcelona, unde se afla în timpul atentatelor de la Madrid, despre care Răducanu a crezut că sunt scene dintr-un film de acțiune, iar apoi pe la Arminia Bilefeld, în Germania, însă i-a fost imposibil să se adapteze deoarece nu îțelegea indicațiile antrenorului.

A mai jucat în China, la Guangzhou Pharmaceutical, în Cipriu, la Nea Salamis Famagusta, dar și în Azerbaidjan (Khazar Lankaran) și chiar Indonezia - Makassar. Ultimul său club a fost FC România, echipă din liga a 9-a engleză.

Niciun comentariu: