duminică, octombrie 05, 2014

Proiectele agricole prioritare la accesarea fondurilor europene in 2015

Agricultorii care vor investi in proiecte de procesare a productiei obtinuta de ei si pe care apoi o vor vinde pe principiul: “de la fermă, la furculiță”, vor avea prioritate la finantarea din fondurile europene.   

Ministerul Agriculturii intenționeaza astfel sa schimbe regulile de alocare a banilor, cu scopul de a-i convinge pe producatorii agricoli locali sa investeasca si in unitati proprii de procesare.

De asemenea, tot din anul 2015, micii fermieri care isi vor creste suprafetele agricole cultivate pana la 30 de hectare vor primi subventii mai mari cu 40 de euro, potrivit site-ului : stiri.tvr.ro.


Majorarea subventiei are drept scop incurajarea comasari terenurilor, dar si asocierea agricultorilor care ar urma astfel sa inregistreze o productivitate mult mai buna.  Si asta pentru ca, dupa cum sustin consultantii in management, trebuiesc gasite si alte surse de finantare a agriculturii, in afara banilor europeni.

România are de cheltuit, in acest exercitiu bugetar european, pana in anul 2020, suma de 10 miliarde de euro pentru plati directe catre fermieri si 8 miliarde pentru dezvoltarea rurala a satelor romanesti.

Niciun comentariu: