sâmbătă, noiembrie 01, 2014

In Romania sunt localitati fara politisti

In Romania sunt aproximativ 100 de localitati care au ramas fara politisti. Conform unu reportaj realizat de jurnalistii de la Digi 24, 100 de comune si sate au ramas in ultimii patru ani fara politisti deoarece acestia si-au dat demisia, pentru a merge in strainatate in domenii precum constructiile sau agricultura, unde se castiga mai mult.

„Am fost poliţist cinci ani şi trei luni, în momentul de faţă sunt taximetrist într-o localitate din Marea Britanie”, a declarat  Adrian Gruia. El si- dat demisia in urma cu trei ani pentr a munci in Anglia. Satul sa munceasca doar pentru a-si plăti ratele, fostul politist a ales sa-i plimbe pe locuitorii si turistii din Londra, cu taxiul.



„Trăiam de la salariu la salariu. Uneori trebuia să ne împrumutăm unul de la celălat ca să puteam ajunge în data de 14 când ni se alimenta cardul de salariu”, a povestit fostul politist, Adrian Gruia.

Sunt si politisti care au renunyat la uniforma de politie pentru a-si pune pe picioare propriile afaceri. Legea nu le permite poliţistilor si un al doilea job. Asa a ajuns Ilie Chifan... la coada vacii. Are, de fapt o ferma cu 400 de bovine.
„Şi în timpul în care am fost poliţist, după ce terminam orele de serviciu, intram în cizme, îmi luam salopeta şi... la animale!”, a declarat Ilie Chifan.
   

                                   Demisiile din ultimii ani au efecte mai ales la tara.


Valul demisiilor din Politia Romana a inceput in anul 2011, cand norma de hrana, adica peste 500 de lei, a fost taiata de Guvernul condus de EMIL BOC, din motive de economie bugetara. In aceasta situatie, unii din politisti au ajuns sa aiba sub o mie de lei pe luna.
„Îşi lichidează activitatea din poliţie plecând în străinătate, unde e mai bine. Pentru bani, clar, poliţişti tineri. Stresul e la cote maxime, dacă nu se intervine mulţi oameni vor claca”, avertiza la vremea respectiva Doinel Malcoci, liderul de sindical din SNPPC Timis.

Oficialii Ministerul de Interne spera, acum, sa ocupe posturile ramase goale cu noii absolventi din scolile de politie, dar putini sunt cei care accepta un post intr-o comuna, acolo unde este cel mai mare deficit de personal.

3 comentarii:

alex spunea...

Vai de mama noastra:)

alex spunea...

Vai de mama noastra:)

bazarblog spunea...

Asa ceva...
Sat fara caini...