marți, august 04, 2015

Ca-n povestile din copilarie

Ea este o fata frumusica, cuminte, care a fost educata cu multe reguli, impuneri si restrictii de catre parintii ei. Este timida, nu se descurca prea bine in situatii sociale, este tematoare si simte ca nu se regaseste in grupul de prieteni de varsta ei - toate fetele sunt mult mai sigure pe ele, mai increzatoare si stiu cum sa-si traiasca viata.
Intr-o zi, intamplator la liceu, la facultate sau poate chiar la job, il cunoaste pe el - vedeta, un baiat frumos, sigur pe el, respectat, admirat si dorit de toate fetele. Iar el pune ochii pe ea si incepe sa o curteze. Cum, el baiatul cel mai dorit de toate fetele, vedeta, a observat-o tocmai pe ea? Se simte dorita, valorizata, apreciata si in sfarsit, importanta pentru cineva ... si nu oricine, ci baiatul cel mai popular.

Cedeaza insistentelor lui, isi imagineaza ca vor avea o relatie frumoasa, ca-n povestile pe care le-a auzit in copilarie si este in culmea fericirii. Este dispusa sa faca orice pentru ca sa fie impreuna si... chiar face. Insa, dupa ce si-a atins obiectivul, el se plictiseste de ea, o mai cauta doar din cand in cand ca sa faca sex, o inseala cu altele, o umileste in fel si chip, insa, ea fiind obisnuita sa fie tratata in acest fel si sperand ca daca face eforturi si lasa de la ea, la un moment dat visul ei se va implini, accepta totul.
Sta cuminte si asteapta un semn de la el, este tot timpul cu gandul la el, si cand in sfarsit o suna - nu conteaza cat de tarziu sau cat de alcoolizat este el - ea este foarte fericita ca s-a gandit la ea...deci totusi exista speranta.
In iluzia ei, nu-si da seama ca este doar o jucarie pentru el, pe care o da jos din raft sa se joace cu ea cand si cat are el chef. Odata a indraznit sa-i spuna ca si-ar dori mai mult de la el, nu doar sex ocazional, insa el i-a spus ca trebuie sa-l inteleaga, ca este barbat si are nevoile lui si ca nu este pregatit inca de o relatie. Alta data i-a spus ca este prea proasta si prea plictisitoare ca sa-l tina langa ea. La un moment dat, sfatuita de prietenele ei, ea i-a spus lui ca totul s-a terminat, insa el a venit cu flori, plangand, cerandu-i iertare si rugand-o sa-l inteleaga. Ea este foarte importanta pentru el, nici nu stie ce s-ar face fara ea in viata lui complicata... iar ea a acceptat in continuare, orice nesimtire si abuz psihic sau chiar fizic din partea lui, iluzionandu-se ca il va salva cu iubirea si bunatatea ei.
....
Ceea ce am descris mai sus este povestea multor fete naive, nesigure pe ele, lipsite de stima de sine si incredere in ele insele, care devin victime ale baietilor "rai". In proiectia lor ele compenseaza lipsa lor de putere cu atributele pe care le are acel barbat - siguranta de sine, putere, determinare, popularitate.
Avand o stima de sine scazuta accepta orice fel de comportament din partea lor, fericite fiind ca "el" - baiatul de pe piedestal, le acorda tocmai lor atentie.
Se lasa manipulate si santajate emotional, se lasa folosite de ei si se autoiluzioneaza ca doar ele ii inteleg cu adevarat si ca, daca le vor fi alaturi, daca ii vor iubi si accepta neconditionat, la un moment dat vor trai alaturi de ei ca in povestile cu printi pe care le-au auzit in copilarie.
Dar asta nu se va intampla niciodata...
Daca simti ca te regasesti in povestea de mai sus, trezeste-te draga mea si cauta ajutor. Astfel de scenarii nu au un final fericit si cu siguranta meriti si poti mai mult de atat!

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Niciun comentariu: