miercuri, aprilie 27, 2016

Gazduiesc: Ina Bixade

Umbrela
Proaspat coafata si gatita, cind am iesit din salonul capetelor infrumusetate, loc situat cam la 10 de minute de casa, ce sa vaz? Ploua cu galeata! Intrata in panica, nedorind sa astept pina cucoana ploaie avea de gind sa inceteze, intrucit ma grabeam sa ajung undeva, am luat-o la fuga, cu riscul ca ma puteam transforma intr-o gaina plouata.

Cum imi luam avint, un barbat care mergea in aceeasi directie cu mine, observind, probabil, goana mea disperata, m-a invitat sub umbrela lui gigantica. Pur si simplu, pe un ton placut, m-a intrebat daca drumul meu este cumva spre strada nr. 33, el indreptindu-se intr-acolo, adaugind ca e loc destul sub invelisul lui. I-am zis ca da, strada mea e 33 si... țuști ca o lacusta m-am proptit sub umbrela lui. Coafura era mai importanta decit faptul ca, in soapta, constiinta mi-a strigat in timpan: "Usuratico, sari chiar asa usor sub umbrela unui strain?" I-am raspuns: "Da, sar! Nu-mi pasa ce crezi tu. Nu am dat 80$ ca o ploaie furioasa sa-mi ciufuleasca si ravaseasca parul". Si, protejata, m-am pornit la bratul barbatului misterios, sub un acoperis de pinza, pe care stropii se imbulzeau fara mila. Pic! Pic! Pic! Oh, ce ploaie tulburatoare...
Vecini de cartier si, totodata, doi straini prinsi de furtuna, ne-am luat ramas bun si i-am multumit pentru generozitate, pentru faptul ca si-a impartit umbrela cu mine. Am ajuns acasa pieptanata si aranjata ca noua. Feeling usuratica si fericita sub umbrela unui necunoscut.

sursa: Ina Bixade

Niciun comentariu: