miercuri, iunie 15, 2016

Nu te mai uita inapoi

Cand ai decis ca vrei sa o iei pe un anumit drum, nu te mai uita inapoi. Tine-ti privirea atintita doar inainte si mergi cu incredere spre viitor.
Daca dai de greu, cauta solutii. Aici, in prezent. Nu te lasa pacalit de mintea ta care iti va spune "era totusi mai bine acolo de unde am plecat". Nu era bine pentru ca daca era, nu ai fi plecat. Mintea ta va cauta mereu sa te pastreze intr-o anumita zona de confort (status-quo) cu care s-a obisnuit si iti va prezenta ca dezirabila situatia anterioara. Este o capcana de care este bine sa te feresti.

Sigur ca orice cale noua necesita capacitate de adaptare din partea ta. Vor aparea noi probleme cu care nu te-ai mai confruntat, situatii neprevazute si provocari. Ia decizia ca le vei face fata, asa cum ai gestionat toate greutatile de pana acum. Nu te lasa doborat de frici si nu fugi inapoi in "siguranta" care nu te face de fapt fericit. Asa vei dobandi incredere in tine si in puterea ta interioara.
Pastreaza in minte faptul ca trecutul nu-ti va aduce ceea ce cauti. Doar de asta ai plecat din el. Acum esti pe o cale noua, calea visurilor tale si a viitorului tau.
Este si un indemn care spune sa iti arzi podurile in urma ta, tocmai pentru a nu fi tentat sa te intorci in trecut. Viitorul inseamna evolutie, trecutul inseamna stagnare si chiar regres.
Mergi cu incredere inainte si descurca-te cu tot ceea ce-ti va aparea in cale. Asa cresti, te maturizezi, evoluezi, devii puternic si intelept!
Succes!

2 comentarii:

florentin spunea...

Cateodata e nevoie de un vulcan...ca sa simtim ca, in fond, conteaza daca suntem de acord cu viata noastra. Conteaza, ceea ce spunem, ceea ce gandim si ceea ce simtim. Indiferent de stampila lumii asupra noastra.

e-provincia spunea...

O consider o reamintire si o incurajare ca suntem facuti sa ne urmam calea si sa evoluam!