vineri, iulie 15, 2016

Condoleanţe poporului francez

 Condoleanţe poporului francez ... Dar, am şi eu nişte multe, multe întrebări ...

În primul rând, problema se pune nu cum a circulat nemernicul ăla 2 km. cu camionul fără să-l oprească nimeni, ci şi cum a ajuns până la cei 2 km. de promenedă?!? Promenadă, nu un hipermarket!

În TOATE ţările europene, dar în toate, camioanele NU POT CIRCULA în interiorul marilor oraşe!!! Sunt restricţii de circulaţie şi ptentru oraşe mult mai mici, darămite ptentru un oraş ca Nisa!


Bezmeticul ăla a circulat muuulţi, mulţi kilometrii pe interzis ŞI NU L-A VĂZUT NIMENI??? NU S-A ÎNTREBAT NIMENI ce caută un camion pe străzile unui oraş, pe lângă plajă???
Cu siguranţă poliţiştii, locuitorii acelui oraş şi chiar şi vizitatorii ştiau acest lucru!
Franţa, ca mai toate ţările europene, sunt pline de camere de luat vederi! Dacă depăşeşti cu 20 de km. viteza legală, pe autostrăzi sau pe naţionale (e adevărat, naţionalele lor sunt în marea majoritate cu 2 benzi pe sens!), şi treci "prin" camere, în 2 săptămâni îţi vine amenda acasă cu poză cu chipul tău la volan, cu poză cu nr. maşinii!
Chiar nu a sesizat nimeni, nici trecători, nici poliţişti, nici ... sfântul duh! că un camion circulă pe străduţe?


În al doilea rând, ieri, fiind ziua naţională a Franţei, circulaţia pentru autocamioane A FOST INTERZISĂ! TOTAL/GENERAL!!! Deci camioanele nu au avut voie să circule în data de 14 de la orele 00:00 până la orele 22:00, DELOC, NICĂIERI! Poate doar camioanele frigorifice cu marfă perisabilă pe plus, în niciun caz cu îngheţată!!!

În al treilea rând, Franţa şi Belgia interzic pauza de 45 de ore săptămânală, OBLIGATORIE, pentru şoferii de camioane, pe teritoriul lor. Amenzile ajung până la 30.000 Euro în cazul Franţei, deci au o legislaţie aparte faţă de celelalte ţări membre UE, şi nu sesizează nimeni că un camion circulă pe străduţe???
E de neînţeles pentru mine ... Ce securitate, ce NATO, ce Schengen, ce siguranţă, ce..., despre ce vorbim???
PĂCAT DE ATÂTEA SUFLETE NEVINOVATE!!!

Niciun comentariu: