joi, aprilie 09, 2020

PNL a facut-o de oaie cu dobanda la dobanda

OK, PNL a facut-o de oaie cu dobanda la dobanda, insa nici cu PSD-ALDE-UDMR-USR nu imi este rusine. Astia au venit azi cu alta, consider eu, tampenie. Celor aflati in somaj tehnic sa le fie oferite pe langa 75% din salariu si tichete de masa.
1. Exista in Romania o industrie numita industria constructiilor. Multe firme de constructii, nu de acum, de zeci de ani, trimit angajatii in somaj tehnic pe perioada de iarna cu 75% din salariu. Niciodata nu s-a pus problema de tichete de masa in aceasta perioada.

2. Hai sa gandim putin si altfel. Acesti oameni primesc 75% din salariu in timp ce stau acasa si nu produc nimic. Nu poti frate sa le dai si alte venituri, pentru ca o sa ajungem sa cumparam cu 100 lei fix 2 oua. Sunt vreo 800.000 - 900.000 care sunt in somaj tehnic din 4,5 milioane de salariati, o pondere nu tocmai mica. OK, ii ajuti financiar cu 75% din venituri pentru nu poti lasa omul sa moara de foame in strada, insa daca te apuci sa le dai si alea si alea se duce dracului bugetul national. Vorba lui Lucovid Orban: "sa lasam populismele."
In alta ordine de idei, am ajuns sa fiu pe lungime de unda cu declic. Ma sperie treaba asta, dar au venit cu o idee pe care subsemnatul in calitate de socialist pe persoana fizica o sustine. Impozitarea cu 100% pana in decembrie 2020 a tot ceea ce depaseste 4000 lei dintr-o pensie. Da, cu 4.000 lei un pensionar poate sa traiasca decent si trebuie sa ne sacrificam cu totii. Asta este, idee buna, o sustin.

Un comentariu:

e-provincia spunea...

Sacrificii să mai facă și generațiile tinere,nu știu să fi făcut sacrifici după 89'vă tot legați de cei care iau o pensie cotizată și lucrată.