luni, februarie 25, 2013

Casa cu ferestre de aur


O fetiţă trăia într-o mică, modestă şi sărăcăcioasă casă ridicată pe vârful unui deal. Crescând, ea a început să se joace în infima curte din jurul casei natale. Încet-încet, cum timpul trecea, a reuşit să arunce o privire dincolo de gardul protector şi, spre surprinderea ei, să vadă, dincolo de vale, pe culmea dealului învecinat, o minunată casă cu ferestre de aur.
Aceste ferestre erau atât de aurii şi de strălucitoare, încât fetiţa visa cu ochii deschişi la cât de minunat ar fi să crească şi să locuiască într-o casă cu ferestre aurii, în loc de obişnuitul şi simplul ei cămin.
Mai mult: în ciuda faptului că-şi iubea părinţii şi familia, ea continua să tânjească după o viaţă într-o asemenea casă aurită, visând zi de zi la vraja şi emoţia de a trăi acolo.
Ajungând la o vârstă ce-i permitea suficientă responsabilitate de a părăsi limitele impuse de gardul casei părinteşti, tânăra noastră şi-a cerut voie de a se plimba cu bicicleta în afara curţii, de-a lungul potecii. După mici insistenţe, mama ei a cedat şi i-a permis, cu o unică condiţie: să nu se depărteze de casă si să rămână în imediata ei vecinătate. Vremea era minunată şi fetiţa ştia exact destinaţia plimbării ei! De-a lungul potecii, până jos în vale şi pedalând până la poarta casei aurite, de pe vârful dealului învecinat.
Coborând de pe bicicletă şi fixând-o de poartă, ea s-a concentrat pe cărarea ce ducea către casă, apoi pe clădirea în sine şi… a rămas profund dezamăgită! Stătea în faţa unor ferestre anoste şi prăfuite, ce reflectau starea jalnică şi neglijată a acelei case.
Era atât de tristă încât nici măcar nu şi-a mai continuat drumul, ci s-a reîntors la bicicleta ei şi… stupefacţie! Pe coama dealului învecinat zări o căsuţă a cărei ferestre emanau raze aurii… în timp ce soarele arunca străluciri pe modestă ei casă natală.
Atunci a realizat faptul că ea trăia în propria căsuţă de aur, dragostea şi grija celor din jur conferind căminului amprenta strălucirii unei “case de aur”. Toate visele ei se aflau exact în faţa ochilor ei!

Niciun comentariu: