sâmbătă, august 17, 2013

Mizerabilii, ultima ecranizare

Nu ma inoiesc...ca buna parte din cei care se invart prin acest areal virtual nu au ratat ocazia de a viziona ultima ecranizare a binecunoscutului roman- pus ca titlu de blog. Acum, V. Hugo nu stiu in ce masura ar fi acceptat acest lucru. De ma iau dupa ultimele insemnari care sunt puse la incheierea romanului, s-ar putea zice ca in mare masura... 


Domnule, ai dreptate cand spui ca Mizerabilii e o carte scrisa pentru toate popoarele. Eu am scris pentru toti... 

De aici pana la ....la achizitionarea lui(contra cost, fireste) si a folosirii lui in scopurile pe care le are in vedere posesorul, nu mai e decat un pas... 

Si e posibil, ca cifrele din box- office sa arate bine de tot. Dar comertul e una si arta e arta. Nu intamplator, cel mai reusit Jean Valjean e Depardieu. E de-acolo: 
http://www.youtube.com/watch?v=5hy65BZJ2WU 
E fibra poporului francez. E credibil la fel ca ...sa spunem un David Copperfield produs de BBC. 

Excesele sunt apanajul celor puternici. Ei pot sa-l confiste si pe Zorba, si pe Spartacus, pe Anna Karenina. Ce iese e surogat. Spectacol si atat. Si n-ar fi nimic asta, dar e lucru cert ca nici macar doi la suta din cei care vizioneaza o ecranizare nu imbratiseaza ideea confruntarii cu cartea. Daca au pusa actiunea pe tava....la ce sa se mai speteasca. 

Oare pe noi ne opreste cineva la a folosi figura lui Napoleon pentru un film istoric, nu mai mult... Sa-l auzi glasuind romaneste, ce haios ...Ori sa vezi ecranizat Rascoala si Ion avand ca rol principal pe... Brad Pitt.... Cu accente taranesti. N-ar fi grozav? 

2 comentarii:

Ana spunea...

Vizionat, placut, recomandat!

albertflorentin spunea...

ms! sa ai zile faine, Ana!