marți, noiembrie 19, 2013

Comisii, comitete, campanii, manipulare...

Citez de pe site-ul Antena 3.ro: "Senatul va înfiinţa o comisie de anchetă cu privire la activitatea C.E.C. Bank, după uriaşul scandal izbucnit în jurul terenului din Călăraşi achiziţionat de familia Basescu.
Biroul Permanent al Senatului a decis să aprobe o propunere venită din partea şefului Comisiei de buget-finanţe din Senat, social-democratului Cosmin Nicula. Acesta propune ca, în cadrul comisiei pe care o conduce, să se formeze o subcomisie de anchetă care să verifice activitatea C.E.C., informează corespondentul Antena 3.
Propunerea social-democratului a trecut cu 10 voturi pentru, 2 împotrivă şi 2 abţineri"

Si, ma intreb asa: Cate din comisiile parlamentare au avut vreo finalitate si ma refer la o condamnare, suspendare din functie a celor gasiti vinovati??
Oare sa fie o comisie de genul: "punem batista pe tambal" sau una ale carui rezulta va fi folosit in campania ce va avea loc anul viitor, pentru europarlamentare. 
Precizez ca nu-s fan USL, PDL, PPDD, etc, pur si simplu ma intreb privin in urma...la comisiile parlamentare constituite pe diverse teme de interes public...Dau un singur exemplu, pentru cei mai tineri: Bancorex.

Fac si-o precizare importanta in acest caz: Competenta in a ancheta contractul de vanzare-cumparare intre doua persoane private nu are, competenta in a investiga contractul de credit dintre o banca (fie ea si de stat) si o persoana fizica, nici atat (compet!enta e exclusiva a BNR). 

2 comentarii:

alex spunea...

Normal !!! cine oare știe cel mai bine cum se devalizează o bancă ca psd ??? dacă vreți exemple, să începem cu BANCOREX. pt care noi și astăzi plătim 10 bani la fiecare litru de benzină-motorină; să continuăm cu Banca Religiilor, ”sfințită” de ilici-văcăroiu și nefericitul teoctist(cu o mare implicare a lui văcăroiu); Banckoop; Banca Albina; BRD, cu creditul lui Gabriel bivolaru de 55 milioane de dolari luați în anii 92-93.cînd România abia reușea să i-a cîte un credit de la FMI de această sumă.!!!! pt care adrian năstase si tot psd-ul au făcut miting că ar fi un proces politic iar bivolaru să fie scos din arest. si mai sînt si altele mai mici. asa că psd are un precedent istoric bogat în devalizarea de banci

Anonim spunea...

CFR Călători
Salariul fix al directorului general: 41.175 de lei , deci 411 750 000 lei vechi
Trai pe vatrai fratilor !