marți, noiembrie 12, 2013

Lanterna LED pentru situatii de urgenta

Cand vorbesc de situatii de urgenta, ma refer la o gama larga de momente dificile, care iti pot pune in pericol viata: de la un atac prin surprindere, la misiuni de salvare in caz de dezastru natural, la situatii in care te-ai ratacit etc.. In fiecare din acestea cazuri, lanterna LED te poate salva.
Siguranta publica

Pentru cei care raspund de siguranta publica este esential sa aiba acces la echipamente de iluminat performante, astfel incat sa poata face fata oricaror scenarii de urgenta. Selectarea echipamentelor se face in functie de rapiditate, eficienta si siguranta: butoane on/ off mari, usor de acccesat, manipulare si prindere comoda etc.

Cautare

In acest caz sunt preferate lanterne LED care furnizeaza un fascicul dublu (flood/ spot): un facsicul larg de lumina pentru a cuprinde intreaga zona avuta in vedere, dar si un fascicul concentrat , care acopera o distanta lunga, pentru localizarea persoanelor/ victimelor cautate. Optiunea de ajustare a fasciculului (ZOOM) poate sa fie de ajutor.
Salvare
Lanterna LED este vitala,  de exemplu, in timpul si dupa producerea unui cutremur, mai ales daca determina oprirea curentului electric. Si, ca sa ducem scenariul si mai departe: daca ramai blocat in casa sau daca trebuie sa salvezi pe cineva. Pentru astfel de situatii-limita, lanterna LED furnizeaza un fascicul luminos care acopera o arie larga, inclusiv zone laterala, are o autonomie mare si moduri de semnalizare (SOS sau Strobe) care atrag atentia. Lanternele frontale, precum modelele de lanterne LED Lenser, sunt utile pentru ca iti lasa mainile neocupate si ai libertate de actiune. NU UITA:  in cazul unor actiuni la temperaturi ridicate, lanterna trebuie sa fie fabricata din material rezistent, termoplastic.
Camping si excursii
O situatie des intalnita este cand te afli intr-o excursie si esti surprins de caderea noptii. Sa gasesti drumul in intuneric, mai ales daca te afli intr-un loc necunoscut, este o problema dificila. In aceasta situatie de urgenta, sursa de lumina devine esentiala: atat pentru iluminarea zonei, cat si pentru semnalizarea si a cere ajutor.
Atac neasteptat
Producatorii germani Led Lenser propun lanterne de mici dimensiuni, usoare, care pot sa fie transportate cu usurinta - chiar si in poseta doamnelor. Desi micute, mini-lanternele sunt dotate cu un fascicul concentrat, puternic, care orbeste temporar adversarul, iar lanterna devine un instrument de auto-aparare eficient.
Urgenta in trafic
Daca masina ta se defectueaza pe timp de noapte, o lanterna LED, cu niveluri special dedicate semnalizarii (SOS, stroboscop), poate fi mai utila decat avariile sau alte metode de atragere a atentiei. De asemenea, este eficienta pentru a inspecta defectiunea de sub capota.
Cu Easylight Romania esti mereu in siguranta!

Niciun comentariu: