luni, decembrie 08, 2014

Las ca ai timp

Peste tot, oamenii importanti din Romania sunt nemuritori. Noi astia care nu mai suntem asa de tineri, nu stiu, dar parca suntem invitati, goniti sa fugim din tara. Iar argumentul acestor oameni nemuritori este urmatorul – "lasa ca esti tanar, ai tot timpul din lume.” Asta venind din partea unui individ care lua pensie, dar si salariu, la 80 de ani. Avea post caldut, iar toti cei care veneau pe langa, erau evident aruncati in strada cu acest – "las ca ai timp!”


Uneori timpul nu mai este. Ca dovada ca cei mai multi au fugit din tara. Sa pleci, sa o iei de la zero, sa te adaptezi, sa inveti o alta limba, sa-ti schimbi practic parcursul tau intr-o alteritate de carton – asta spune foarte multe despre "timpul” tinerilor care pleaca, dar mai spune ceva, anume, despre scarba care te cuprinde atunci cand vezi ca esti dat la o parte de "oameni nemuritori”, pusi in puncte cheie, lasati la dospit, gata sa explodeze, sa fie luati cu salvarea de pe tron.

Din pacate, solutii nu cred ca exista. Insa, trebuie sa existe, altfel o sa golim toti acest tinut numit Romania. De fapt, poate asta si este miza, ca Romania sa ramana a oamenilor nemuritori din avocatura, politica, invatamant etc. Numai pentru ei, nu care cumva sa imparta ceva cu cei care au "tot timpul din lume”.

Niciun comentariu: