Grupul elvețian Syngenta,
specializat în cercetări agrochimice, lucrează în prezent, la un centru
din Sarrians, din Franța, la crearea unor legume ale viitorului, care nu se
vor mai altera. Printre acestea se numără un tip de roşii de culoarea
mierii care, în timp, se stafidesc şi pot fi păstrate şi consumate
pentru o perioadă mai lungă timp.
„Aceste roșii se comportă ca și curmalele, pierd apă
și conținutul de zahăr crește. Astfel se stafidesc fără să se strice”,
spune cercetătorul Sylvain Bontems. Grupul elveţian a ales regiunea din
sud-estul Franței pentru a-şi testa legumele datorită pământului care
este rece primăvara, dar și a căldurii estivale, fără ploi. „Trebuie ca
noile soiuri să reziste la variațiile de temperatură”, a explicat Regis
Cambon, directorul centrului de cercetare, pentru presa franceză,
potrivit agerpres.roOamenii de ştiinţă spun că, în prezent, se bucură de avantajul că nu mai este necesară cultivarea unui soi pentru a-i testa caracteristicile, ci este suficientă prelevarea unei frunze și determinarea ADN-ului pentru a vedea dacă are o anumită genă de culoare, de rezistență sau de gust (acidulat, dulce, amărui, etc.). Cu toate acestea, sunt necesari 10-15 ani de cercetări înainte de comercializare și nu toate creațiile marilor grupuri agrochimice sunt validate.
SURSA: YahooNews
3 comentarii:
Interesant o sa mancam un fel de rosii stafidite cu mai multe E-uri cred. Zi buna sa ai!
Din pacate!!!
Zi buna si tie!
Asa ceva! Pana unde vor merge astia...cu chimicalele?
Trimiteți un comentariu