duminică, iulie 13, 2014

Roșiile viitorului - nu se vor mai strica, ci se vor stafidi

Grupul elvețian Syngenta, specializat în cercetări agrochimice, lucrează în prezent, la un centru din Sarrians, din Franța, la crearea unor legume ale viitorului, care nu se vor mai altera. Printre acestea se numără un tip de roşii de culoarea mierii care, în timp, se stafidesc şi pot fi păstrate şi consumate pentru o perioadă mai lungă timp.
„Aceste roșii se comportă ca și curmalele, pierd apă și conținutul de zahăr crește. Astfel se stafidesc fără să se strice”, spune cercetătorul Sylvain Bontems. Grupul elveţian a ales regiunea din sud-estul Franței pentru a-şi testa legumele datorită pământului care este rece primăvara, dar și a căldurii estivale, fără ploi. „Trebuie ca noile soiuri să reziste la variațiile de temperatură”, a explicat Regis Cambon, directorul centrului de cercetare, pentru presa franceză, potrivit agerpres.ro


Oamenii de ştiinţă spun că, în prezent, se bucură de avantajul că nu mai este necesară cultivarea unui soi pentru a-i testa caracteristicile, ci este suficientă prelevarea unei frunze și determinarea ADN-ului pentru a vedea dacă are o anumită genă de culoare, de rezistență sau de gust (acidulat, dulce, amărui, etc.). Cu toate acestea, sunt necesari 10-15 ani de cercetări înainte de comercializare și nu toate creațiile marilor grupuri agrochimice sunt validate.

SURSA: YahooNews

3 comentarii:

ellafairytale spunea...

Interesant o sa mancam un fel de rosii stafidite cu mai multe E-uri cred. Zi buna sa ai!

albertflorentin spunea...

Din pacate!!!
Zi buna si tie!

florentin spunea...

Asa ceva! Pana unde vor merge astia...cu chimicalele?