joi, august 14, 2014

Fantezia, speranta muritorului!

                                            Fantezia, speranta muritorului!


Pe parcursul vietii fiecare om isi dobandeste o poveste numai a lui, si prea putini oameni stiu, ca povestea aceasta , mai apoi va fi si biletul lor de calatorie in lumea adevarului.Foarte rar intalnim doua persoane care sa se contopeasca in aceasi poveste! Acesta este si motivul tuturor neintelegerilor..

Temelia Vietii, este sinceritatea, zic eu..Niciodata nu avem cum sa stim ce este in inima celuilalt, mai bine spus; ce gandeste celalalt! Viteza gandului o depaseste pe cea a luminii...chiar stiintific a fost demonstrat acest fenomen. Inima omului produce o energie de 5000 de ori mai puternica decat creierul.Gandul se naste in inima,si ar trebui finalizat in creier,ceea ce nu se prea intampla!!

"Cei nascuti sunt ursiti a muri si cei morti a reinvia.Cei vii vor fi judecati. Ca sa se stie, ca sa se recunoasca si sa se dovedeasca ca EL este Dumnezeu.
EL este plasmuitorul, ziditorul, atotstiutorul, judecatorul, martorul, aparatorul si EL e acela care ne judeca, binecuvantat fie EL.
Inaintea Lui nu este nici o nedreptate,nici o uitare, nici o favoare si nici o mituire.
Sa stii ca toate se fac cu calcul. Tu nu te lasa orbit de patima ta, ca mormantul iti va fi un loc de adapost.
Dupa cum fara voia ta ai fost plazmuit,fara voia ta ai fost nascut.fara voia ta vei muri, tot asa fara voia ta vei fi indatorat in viitor a da seama si socoteala inaintea Regelui Regilor, Atotsfantul laudat sa fie!"(Pirkei Avot)

Un om matur (de 40,50,60..) la creier, ar trebui sa gandeasca mult mai profund fata de un om mai tanar in varsta.Unui tractorist nu-i poti cere sa piloteze un avion, si nici unui copil nu-i poti da carmuirea unui stat,l a mintea cocosului, zic eu! Daca privim cu o mare atentie in viata noastra, vom descoperi un lucru uimitor, copii sunt mult mai deschisi la creier decat adultii, si totodata, sunt predispusi schimbarilor, ceea ce nu prea intilnesti la un adult. Dar ce schimbare sa faca saracii??! Ceea ce noi nu am reusit sa facem, le cerem lor sa faca! Cum poti cere unui copil sa faca ceea ce tu nu poti face nici chiar acum la maturitate??

Vorbe, vorbe, vorbe...sunt exact ca latratul unui caine, sau strambaturile unei maimute.Un animal chiar de la nastere stie ce inseamna focul, omul in schimb nu stie nimic in afara de a-si face necesitatile in scutece!
Omul, cheltuie o groaza de bani si de timp, pentru a invata..invata,i nvata, iar la urma tot prost moare! Unde-i logica?! Cel putin daca s-ar alege cu ceva fericire din toata aceasta munca, dar nu are cum sa se aleaga cu nimic, deoarece nu stie ce inseamna viata! Cauza si Efect-Efectul bumerang-Dupa fapta si Rasplata, se aude tot mai des..dar numai cu auzul sau cu cititul ramane omul, ca daca ar fi priceput sensul celor auzite sau citite, ar fi incercat sa schimbe traiectoria lucrurilor! Nici nu-i de mirare de ce am ajuns in acest stadiu!

"Inima celor priceputi cauta stiinta,dar gura nesocotitilor gaseste placerea in nebunie.-
Cine umbla cu inteleptii se face intelept,dar cui ii place sa se insoteasca cu nebunii o duce rau"(Pildele)

Omul care isi iubeste viata si viata copiilor lui, va cauta necontenit sa-si schimbe atat comportamentul cat si modul de trai, ca altfel nu va ajunge nicaieri! Acest fapt este demonstrat de realitate, trecutul si prezentul martorii cei mai drepti!


Asa ca, nici macar o fractiune dintr-o clipa, nu uita omule. cel care a plazmuit inima stie si ce gandesti, si in functie de gandurile tale vei fi rasplatit!

Un comentariu:

ellafairytale spunea...

Unii oameni nu cred in suflet sau in Dumnezeu, e pacat sa nu crezi cand atatea minuni se intampla in jurul tau.