luni, august 18, 2014

Suferiti-va unii pe altii

Nu exista pe lume un grup mai divers decat o biserica sanatoasa . Vedem acest lucru in Scriptura si , daca sunteti norocosi , il vedeti in fiecare Zi a Domnului cand va adunati cu sfintii . Liderii bisericii misionare din Antiohia arata aceasta diversitate fiindca vedem implicati aici oameni din Iudeea , Africa de Nord , Cipru , evrei , greci ,africani , saraci , bogati , nobili si oameni obisnuiti . Nu e de mirare faptul ca Dumnezeu a ales aceasta biserica drept punct de lansare a celei mai mari lucrari misionare din primul secol . Biserica din Efes este de asemenea un mare exemplu de diversitate . Pavel se uita la cei ce constitue biserica si o numeste ,, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu ,, Credinta in Hristos este marele unificator : ,, ...Iata de ce , zic , imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos , din care isi trage numele orice familie , in ceruri si pe pamant ,, Efeseni 3.14,15


Unitatea noastra in Hristos predica una dintre cele mai importante lectii de credinta pe care lumea o va auzi vreodata . Totusi , cum este vazuta sau realizata aceasta unitate in biserica ? Cu siguranta este definita prin mult mai mult decat impartirea aceleiasi cladiri sau a acelorasi scaune duminica dimineata . Intreaga carte a efesenilor este un ghid bun pentru o biserica sanatoasa . Pavel vorbeste despre cei casatoriti , despre cei singuri , despre parinti , despre copii , despre greci , despre Neamuri , despre sclavi , despre oameni liberi si despre cum dam cinste unii altora in Biserica . Daca veti cauta un singur verset care sa calauzeasca biserica in directia corecta , poate ca trebuie sa cititi Galateni 6.2 unde Pavel ne porunceste ,, purtati-va sarcinile unii altora , si veti implini astfel Legea lui Hristos ,, sau poate 1Corinteni 13.7 care spune ca dragostea ,, acopera totul , crede totul , nadajduieste totul , sufere totul ,,

Intr-o biserica sanatoasa copiii fac zgomote si bebelusii plang . Intr-o biserica iubitoare unora le e frig , altora le e prea cald ( adevaratul diplomat poate fi cel care controleaza aerul conditionat ) Intrebarile puse in studiul biblic nu intodeauna sunt rezultatul intelepciunii sau al intelegerii profunde . Profesorii si predicatorii uneori nu pot mentine viu interesul . Oamenii in varsta merg mai incet sau nu aud bine . Cantecele nu sunt intodeauna cantate pe note si daca intrebi pe cineva ,, ce mai faci ? ,, poate ca obtii un raspuns cu mult mai lung decat ai anticipat . Dar toate acestea nu sunt decat varful aisbergului atunci cand alegeti sa ,, purtati unii altora poverile ,, .

Biserica perfecta asa cum este descrisa in Scriptura are foarte putin de-a face cu numerele de participare duminica dimineata , cu calitatea cantecelor sau cu suma adunata la contributie . Marimea si arhitectura cladirii nu par sa fie o problema pentru adunarile din primul secol . Desi un program de tineret poate fi o lucrare minunata , ea nu este mentionata in Noul Testament . Semnul unei biserici sanatoase este o biserica care aduce slava Numelui lui Dumnezeu in lume si care arata unitatea inimilor . Asa cum a spus Insusi Isus : ,, Ma rog ca toti sa fie una , cum Tu , Tata , esti in Mine , si Eu in Tine ; ca , si ei sa fie una in noi , pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis ,, Ioan 17.21 Nu exista o unealta de evanghelizare mai eficienta decat un grup de credinciosi care se iubesc unii pe altii . O asemenea unitate nu poate fi vazuta pe o placheta in holul bisericii . Ea este vazuta in actiune , in cuvinte si in fapte 1Ioan 3.18 Biserica sanatoasa , adunarea puternica , grupul credincios va fi intodeauna acela care sufera unii cu altii , acela care iubeste .


2 comentarii:

ellafairytale spunea...

Biserica perfecta e cea din sufletul meu, cele reale mi se par false. Cand vezi ce fac babele pe la sfintiri de biserici,etc, nu mi se mai pare nimic sfant in Biserica. Credinta e mai sfanta decat orice dogme si biserici!

albertflorentin spunea...

Sunt intru totul de acord cu ceea ce spui, dar as mai vrea sa adug si comportamentul din ultima vreme a multor preoti. Se zice sa faci ce zice popa, nu ce face el. O vorba inteleapta..