joi, septembrie 25, 2014

Liberul arbitru

Credem ca fiecare dintre noi posedam liberul arbitru?.
Cum definim insa, liberul arbitru?
Termenul de liber arbitru este mai mult decat o conceptie de viata, este libertatea asumata intr-un mod responsabil. Suntem inzestrati cu libertate, insa de libertatea totala se bucura doar cei capabili sa depaseasca granitele acestui univers limitat si conditionat.

La deciziile pe care le luam si ce ne determina mai mult sa le facem, exista doar 2 cai : ratiunea ori simtirea! Foarte simplu; alb sau negru, stanga sau dreapta; nu exista gri, nici vreo rascruce intortocheata in fata careia sa te pierzi... cam pe aici ar trebui sa intervina liberul arbitru al fiecaruia si fiecare sa-si asume cu responsabilitate decizia luata, nu?


Cu cat iei mai multe decizii (exerciti liberul arbitru), cu atat dobandesti mai multa libertate in a le lua. Daca nu iti exersezi capacitatea decizionala (ori nu iei decizii, ori iei decizii negandite, din impuls, sub influente externe etc.), atunci dinamica alterarii structurii creierului se reduce, motiv pt care determinismul preia stafeta.

Sunt toti oamenii inzestrati cu liber arbitru? Cei care il folosesc, il mentin si-l dezvolta? Cei care nu il folosesc il pierd?

Niciun comentariu: