joi, octombrie 09, 2014

Egiptenii, interesați de produsele moldovenești


Mai multe produse agroalimentare ar putea fi exportate de Republica Moldova în Egipt. 

Astfel, merele, carnea de oaie, vită și cerealele ar putea lua calea Egiptului, ca soluție la embargoul impus de Rusia.   
În acest sens, un grup de oameni de afaceri din Cairo au venit în Moldova pentru a testa calitatea fructelor moldoveneşti.

Delegația a vizitat un depozit frigorific, dotat cu o linie performantă de sortare a merelor. În apropierea depozitului, se află și o livadă întinsă pe o suprafață de 50 de hectare, cu meri din soiul Red Chief, Golden, Jonagold și Aidared. 

Merele pregătite pentru vânzare sunt sortate de o linie modernă, cu o capacitate  de 3 tone pe oră. În tot acest timp, merele sunt spălate, sunt înlăturate impurităţile, apoi fructele sunt uscate şi sortate după mărime.

"Am văzut aici mere care prezintă mult interes pentru noi, importatorii. Au un gust fantastic! Sunt foarte multe soiuri de mere pe care nu le găsim pe piaţa din Egipt. Vom lua câteva mostre pe care le vom prezenta partenerilor noştri din Egipt, iar apoi vor demara afacerile", a afirmat unul dintre membri delegației, citat de site-ul publika.md. 

În afară de mere, egiptenii s-au arătat interesaţi şi de carnea de vită şi de oaie din Moldova, dar şi de cereale. În acest sens, ei au vizitat câteva abatoare și ferme din Moldova. 

Niciun comentariu: