duminică, octombrie 19, 2014

Uleiul de masline si fapte diverse despre el

Despre uleiul de masline se stie ca este foarte sanatos, foarte bun pentru organism, mai sanatos decat uleiul de floarea soarelui, si toata lumea spune ca ar trebui sa il folosim mai mult, nu doar in salate ci si pentru gatit. Intr-adevar, uleiul de masline are foarte multe beneficii si ar trebui sa il folosim mai mult decat doar la cate o salata din cand in cand. Se gaseste destul de usor, in Braila gasesti ulei de masline la Selgros, pretul este mai ridicat, dar nu exagerat. Nu cred ca trebuie sa aruncam tot uleiul de floarea soarelui la gunoi si sa il inlocuim imediat cu cel de masline, insa un echilibru in consumul celor doua cred ca ne-ar face bine.



Am ramas cu ideea ca uleiul de masline este sanatos, dar nu stim mare lucru despre el inafara de asta; in continuare o sa iti prezint o lista de alte beneficii ale uleiului de masline si diverse fapte despre el.

maslina contine intre 18 si 28 la suta ulei
98 la suta din productia mondiala de ulei de masline vine din doar 17 tari. Cred ca ti-ai dat seama in ce zona sunt aceste tari, tarile mediteraneene au o istorie lunga in cresterea si consumul de masline.
in medicina traditionala uleiul de masline era folosit pentru orice afectiune, pentru mahmureala, ca laxativ sau afrodiziac
uleiul de masline poate tine mai mult de doi ani daca este depozitat intr-un loc rece si intunecat.
aproximativ 75 la suta din uleiul de masline este realizat din acid monosaturat, benefic pentru inima.
uleiul de masline nu are sodium sau carbohidrati.
consumul de ulei de masline ajuta la digestie si la absortia de nutrienti.
uleiul de masline mai verde nu inseamna ca acesta are o calitate superioara. Culoarea, la ulei de masline, nu are nici o corelatie cu calitatea. Uleiul de masline mai verde vine de la masline verzi.
datorita continutului de vitamina E, uleiul de masline poate tine produsele in care este folosit proaspete pentru mai mult timp.
uleiul de masline poate inlocui usor untul, pe paine, in mancare, precum in cartofii piure

Lista aceasta ar putea continua la nesfarsit, exista multe lucruri bune si desigur si unele rele de spus despre uleiul de masline. Poate ca nu este chiar un ulei minune, dar in comparatie cu multe altele este chiar foarte bun, si nu ma refer doar la gust. Un pic mai mult ulei de masline in dieta noastra zilnica nu cred ca ar strica.


Selgros Braila
Produse alimentare si nealimentare
Strada Ramnicu Sarat nr. 92B Braila,810 166 , RO
Tel: 0239 602 000

Fax 0239 602 199

Un comentariu:

Unknown spunea...

Uleiul de masline e bun la toate...eu il folosesc de ceva vreme...