marți, noiembrie 25, 2014

Lanterna profesionala pentru situatii de urgenta

Dupa ce am avut emotii cu ultimul cutremur, produs in cunoscuta regiune Vrancea si am vazut ca locuitori orasului Galati au ramas pentru cateva ore bune in bezna am inceput sa caut prin online un magazin care comercializeaza lanterne...Cautarea nu a durat prea mult, deoarece mi-a aparut imediat site-ul: www.e-lanterna.ro
Pe site am descoperit multe tipuri de lanterne, dar m-am oprit la o lanterna tactica special realizata pentru situatii speciale si uz militar. Este conceputa sa faca fata cu brio situatiilor dificile. Este utila atat politistilor sau pompierilor, dar si echipelor de interventii in situatii speciale.


Lanterna puternica (Olight M3x Triton Led Cree XM- L2 1000 lumeni) - are capacitatea de a ilumina obiectele aflate la o distanta foarte mare, fiind foarte puternica datorita fasciculelor. Asta duce la faptul ca o echipa de interventie poate vedea victimele unui dezastru de la o distanta destul de mare.
Fasciculul extrem de puternic si clar ii poate ajuta pe salvatori sa-si ghideze victimele catre zone mai sigure.
De asemenea poate fi folosita si pentru semnalizare. De aceea o asemenea lanterna poate sa salveze viata unei victime prin simpla semnalizare. Echipa de salvatorii putand mult mai usor sa localizeze persoana aflata intr-o situatie dificila pe timpul noptii.

Trebuie mentionat faptul ca o lanterna de acest tip este realizata din materiale de buna calitate, rezistente la intemperii. Dispune de autonomie indelungata. Este un criteriu extrem de important. Trebuie stiut dinainte cat timp te poti baza pe ea.
Principalul material folosit este aluminiul. Material folosit in industria aeronautica.

In opinia mea, o lanterna de acest gen nu ar trebui sa lipsesca din locuinta noastra, cunoscut fiind faptul ca suntem o tara cu miscari seismice destul de frecvente...Dar ea poate fi luata si in drumetiile pe care le facem. Niciodata nu poti stii ce "capcane" poti intalni pe cararile care urmeaza sa le strabati... Asadar, este bine sa fim pregatiti.

Daca doriti sa achizitionezi un model de lanterna, sfatul meu este sa va informati pe site-ul e-lanterna.ro...si, sa decideti care este tipul de lanterna ce va poate la un moment dat, salva viata...

Din ceea ce am citit si vazut, s-au facut pasi mari in dotare inspectoaratelor pentru situatii de urgenta...Asta pentru a mai risipi din temerile pe care multi dintre noi le avem cand vine vorba de dezastrele naturale, de care nu suntem ocoliti.

PS. Sper ca emotiile petrecute sambata (ma refer la cutremurul de sambata) sa fie extrem de rare in Romania.


Un comentariu:

florentindraganescu spunea...

Lanterna frontala un motiv pentru a o pastra mereu la indemana Lanterna frontala nu este doar un instrument al speologilor si al montaniarzilor.