marți, noiembrie 18, 2014

Miza alegerilor



Poeta Maria Barbu, intr-o postare recenta face o analiza la rece a acestor alegeri, atipice. Atipice, datorita numarului mare de alegatori intre cele doua tururi pe care , acum incearca sociologi sa-l explice:
"Viitorul Romaniei s-a jucat la aceste alegeri, desi cel invocat a fost trecutul. Trecutul comunist inventat al lui Ponta a fost exacerbat intr-atat pentru a nu se vedea trecutul recent atat de imund si mafiotic al celor care erau in spatele lui Iohannis. Dar miza adevarata a fost viitorul acestei tari, al Romaniei, care nu este dorita a fi o tara care se dezvolta, si Victor Ponta, ca prim-ministru, a avut nerusinarea sa reuseasca niste cresteri economice scandaloase! Nu se doreste ca Romania sa ramana intreaga si ma tem ca intr-un viitor destul de apropiat vom vedea cum cei care au lansat sloganul "ne luam tara inapoi", care sunt iredentistii maghiari, s-ar putea sa si reuseasca. Odata pierdut Ardealul, alte halci vor fi smulse usor din trupul Romaniei, iar noi, ca niste mitici fraieri ce suntem, increzatori si naivi, vom ramane intr-o tara devenita prea mica pentru tupeul si nerusinarea portocaliilor pedelisti, pentru tradarea hienelor liberale dar si pentru imbecilitatea baronilor pesedisti, imbuibati si inerti, care nu au inteles ca Ponta reprezenta ceva mai mult decat interesele lor colcaitoare!"


Este categoric adevarat faptul ca Iohannis este foarte departe de modelul prezidential dezirabil, dar fenomenul cel mai ingrijorator este acela al sustinerii pe care atat de multi romani, printre care si oameni de buna calitate, au oferit-o unui candidat fara calitati. Asta este marea problema si care merita o analiza a psihicului colectiv