vineri, noiembrie 28, 2014

PSD a găsit vinovatul

PSD a găsit principalul vinovat pentru pierderea usturătoare a alegerilor de pe 16 noiembrie 2014: Mircea Geoană, cel care a pierdut alegerile la mustaţă acum cinci ani. Mircea Geoană a fost exclus din PSD după o şedinţă tensionată, cu strigăte şi bătăi de pumni în masă. De ce-o fi fost exclus Geoană după 5 ani, greu de explicat logic. Ca să nu plece singur, mai marii PSD au descis ca: Dan Şova şi Marian Vanghelie sa fie excluşi, deşi nici legătura lor directă cu pierderea alegerilor n-o prea vad.
Propunerile de excludere au fost făcute de Victor Ponta însuşi care şi-ar fi pus pe masă mandatul de preşedinte al partidului. În mod surprinzător, împotriva n-au votat decât Ion Iliescu şi Cătălin Ivan. Au mai fost, ce-i drept, şi două abţineri. În rest, toată lumea a ascultat de şef. N-am auzit însă de vreo sancţiune împotriva celor implicaţi direct în organizarea campaniei incluzându-i pe candidat şi şeful de campanie. Foarte ciudate deciziile PSD de azi, le comentăm imediat.

O altă ştire importantă a zilei este că UDMR a decis să iasă de la guvernare, după ce 80 la sută din alegătorii de etnie maghiară au votat cu Iohannis în turul doi. Imediat, PPDD a anunţat că e dispus să-i ia locul. Ce şanse are PNL să atragă în juru-i o nouă majoritate anul viitor?

Niciun comentariu: