joi, decembrie 18, 2014

Cadouri. Minunatele cadouri de Craciun

Din cele mai indepartate vremuri se stie ca oamenii incercau sa isi arate recunostinta fata de persoanele dragi, prin oferirea anumitor lucruri. Unele de mare valoare, alte de mica valoare, dar toate erau oferite cu scopul de a strange pur si simplu relatiile dintre cele doua persoane sau pentru ca beneficiarul acelui cadou sa isi aduca aminte,peste ani de persoana respectiva.

La tara, pe vremuri, era un obicei ca de Craciun sau Paste, indiferent de situatia materiala care ar fi fost, se cumparau hainute noi. Toti avea cate ceva nou. Un pluover, un fular, o pereche de manusi, ceva de incaltat...ceva care sa fie nou. Obiceiul asta a fost preluat si de oamenii de la oras. In multe familii hainutele noi se cumparau in preajma sarbatorilor de iarna sau de Paste. Cu siguranta ca mai exista si azi acest obicei, ata la tara cat si la oras.


Daca ne vom referi strict la cadourile de sarbatori, acestea trebuiesc alese cu foarte mare grija. Chiar daca vom alege un cadou scump, beneficiarului va trebui sa i se transmita importanta gestului.
Nu va voi da vrun exemplu personal de cadou primit, cu toate a in aceasta perioada primesc si la randul meu daruiesc cadouri...am sa va spun trei lucruri pe care eu le consider extrem de importante legate de cadourile de craciun:

1. De craciun, cadoul pe care il alege pentru al darui trebuie sa aiba ceva simbolic. Se zice ca, daca il oferi persoanei dragi (iubitei), trebuie sa nu fie unul scump. Poate sa fie si o bijuterie, dar nu una scumpa ci un care sa semnifice prietenia. Daca oferi un cadou familiei se poate sa fie si unul mai scump. Este pana la urma singurul cadou pe care il oferi.  Asadar este important pentru cine cumperi cadoul.

2. Cadoul pe care il oferi, fie ca este persoanei dragi , fie familiei trebuie oferit din suflet. Asta nu este o vorba goala, deoarece exista unele momente in viata cand trebuie sa oferi cadouri din obligatie. Probabil ca s-a intamplat si in viata voastra sa fiti intr-o asemenea situatie. Este ziua unui coleg de serviciu sau a vreunui sef. Se strang bani si se cumpara un cadou...De multe ori acel sef nici nu se uita la el. Ca-i o cravata, un stilou scump. de aceea cand cadoul este pentru cineva apropiat trebuie sa il iei din suflet. Pentru asta e nevoie sa investesti ceva timp in a cauta cadoul potrivit.

3. Cadoul pe care il oferi in aceasta perioada trebuie sa aiba o legatura cat de mica cu Craciunul. Daca persoana careia il vei oferi este credincioasa, un cadou nimerit poate sa fie si ceva religios. O icoana spre exemplu. Nu sunt un fan al acestor cadouri, dar pot spune ca este un cadou cu impact pozitiv in aceasta perioada. Sarbatorim Nasterea Domnului, de Craciun. O icoana frumoasa va fi primita cu mult drag, daca persoana este un religioasa.

In opinia mea, cand vrei sa faci un cadou trebuie sa gandim cam asa. Mie ce imi place sa primesc in aceasta perioada. Adica incearca sa daruiesti ceea ce ti-ar place tie sa primesti. Cred ca daca ne punem in pielea celui care urmeaza sa primeasca, ne vom decide mai usor , ce cadou sa alegem. Mie mi-ar placea sa primesc un: parfum Armani . Este un exepmlu ce mi-a venit acum in minte. Nu este scump si nici nu este ceva care n-ar fi util! Voi?

In incheiere as vrea sa mai scriu cateva randuri despre cadourile neinspirate din aceasta perioada. Nu trebuie sa fi suparat in aceasta perioada, pentru ca nu intotdeauna vom nimeri cadoul potrivit si atunci persoana in cauza s va simti prost. Ma refer atunci cand primim un cadou. Daca cadoul pe are il pimit nu va place, nu il vindeti , mai bine il dati cuiva...

Din minunata blogosfera romaneasca va doresc multa inspiratie in alegerea cadourilor.











Niciun comentariu: