marți, ianuarie 13, 2015

Festivalul de Film de la Berlin

Editia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, il va omagia pe celebrul regizor italian Francesco Rosi. Acesta a incetat din viata sambata, la venrabila varsta de 92 de ani. Francesco Rosi a fost una dintre cele mai marcante figuri ale cinematografiei europene de dupa al Doilea Razboi Mondial.


Organizatorii Berlinalei au anuntat ca vor sa introduca in programul editiei din acest an drama 'Uomini Contro', pelicula filmata in anul 1970, si a carei actiune se petrece intr-o zona montana aflata intre Austria si Italia in timpul primei mari conflagratii mondiale.

Francesco Rosi a mai fost omagiat odata la Berlinala, in anul 2008, cand au fost proiectate 13 filme ale marelui regizor.

Critic al vieții economice si politice din Italia, Franceso Rosi a castigat de-a lungul carierei numeroase premii, printre care si un Palme d'Or la Cannes pentru pelicula 'Il Caso Mattei', realizat in 1972 cu Gian Maria Volonte in rolul principal. El a primit premiul pentru intreaga activitate atat la Berlinala, cat si la Festivalul de Film de la Venetia.

sursa Agerpres

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hi,

I would like to let you know that we are selling high PR Tumblr blogs.
I think as a webmaster, you know the importance of having backlinks from high PR blogs.
And you also know how costly it can be to have backlinks
to this high PR blogs.

Well I would like to inivte you and take a look
at our offer. At very cheap price, you can have your own high PR Tumblr
were you can use as backlinks to your site.

If your interested, please visit: http://bit.ly/highprtumblr

Thanks

My website; Cheap High PR Tumblr Blogs

albertflorentin spunea...

ok!ms!