miercuri, februarie 25, 2015

Elenei Udrea i-a plăcut toată viaţa să sară în ochi

 Elena Udrea provoacă scandal      
                                                de Andreea Munteanu
Elenei Udrea i-a plăcut toată viaţa să sară în ochi şi să provoace şi asta face şi acum, chiar dacă a dat rozul pe alb-negru. Cazul său a stârnit un adevărat scandal în Parlament şi Curtea Constituţională, după ce avocaţii au contestat votul deputaţilor în privinţa arestării. Mai exact, avocaţii Elenei Udrea susţin că, potrivit statutului parlamentarilor, era nevoie de majoritate simplă din numărul total al deputaţilor pentru aprobarea arestării ori ieri a fost o majoritate simplă din numărul celor prezenţi.
O parte dintre juriştii deputaţi susţin teoria avocaţilor Elenei Udrea, ceilalţi spun că o hotărâre a Curţii Constituţionale, luată cu mai mult timp în urmă, ar legitima votul de ieri. Cert este că parlamentarii nu şi-au updatat statutul la decizia Curţii, iar, dacă se va dovedi că avocaţii Elenei Udrea au dreptate - şi sunt şanse mari, mai multe voturi de aprobare a arestării ar deveni nule. Este o situaţie de râs dacă n-ar fi de plâns, o situaţie care ne face să ne întrebăm iar ce-or păzi oamenii în acest mare Parlament al României. Preşedintele CCR i-a sfătuit pe avocaţii Elenei Udrea să se adreseze instanţei unde ar putea avea câştig de cauză. Până se lămuresc, Udrea ar putea fi totuşi arestata mâine pentru că procurorii au trimis cererea la instanţa supremă, iar un răspuns este aşteptat în cursul dimineţii.
Preşedintele Iohannis a fost ieri la bilanţul DNA, unde i-a lăudat, alături de premierul Ponta, pe procurori şi le-a promis sprijin. Mai ales că şefa DNA s-a plâns că n-are suficienţi angajaţi şi suficiente condiţii pentru câte dosare are. Kovesi s-a lăudat cu arestările şi condamnările din 2014 şi nimeni-nimeni n-a întrebat-o dacă procurorii zilelor noastre mai fac şi altceva în afară de a strânge denunţuri. Iohannis s-a arătat supărat de gradul mic de recuperare a prejudiciilor, doar 10% anul trecut, dar asta a fost o înţepătură nu la adresa lui Kovesi ci la adresa ANAF-ului aflat în subordinea lui Ponta.
Şi, Eduard Hellvig a primit avizul comisiei parlamentare pentru şefia SRI. Vă reamintim că ieri, controversatul Sebastian Ghiţă comenta astfel logica acestei numiri: e ca şi cum Ponta m-ar fi numit pe mine şef la SRI dacă ar fi ajuns preşedinte. Şi tot legat de SRI, merită amintit că Udrea l-a ameninţat pe Florian Coldea că va depunea atâtea denunţuri împotriva lui cât să ajungă să le bage cineva în seamă.

Niciun comentariu: