duminică, februarie 22, 2015

Oscar 2015

Sezonul marilor premii din industria filmului mondial va culmina cu ceremonia de decernare a Oscarurilor, care are loc in noaptea aceasta la Teatrul Dolby din Hollywood,  Los Angeles. Este  a 87-a editie a premiilor Academiei Americane de Film, pentru care exista deja favoriţi, iar specialistii se întrec in predictii.
La categoria cel mai bun film, au fost nominalizate: "American Sniper", de Clint Eastwood, "Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu, "Boyhood", de Richard Linklater, "The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, "The Imitation Game", de Morten Tyldum, "Selma", de Ava DuVernay, "The Theory of Everything", de James Marsh, "Whiplash", de Damien Chazelle.



Cel mai bun actor în rol principal: Steve Carell pentru rolul din "Foxcatcher", Bradley Cooper, pentru interpretarea din "American Sniper", Benedict Cumberbatch, pentru "The Imitation Game", Michael Keaton, pentru "Birdman", Eddie Redmayne, pentru "The Theory of Everything".

Cea mai buna actriţă în rol principal: Marion Cotillard pentru rolul din "Deux jours, une nuit", Felicity Jones pentru "The theory of everything", Julianne Moore pentru "Still Alice", Rosamund Pike pentru "Gone Girl", Reese Witherspoon pentru "Wild".

Transmisiunea decernari Oscarurilor se va face pe TVR.

Niciun comentariu: