joi, februarie 19, 2015

Parodontoza- boala gingiilor

Parodontoza, este cunoscuta mai degraba ca fiind boala gingiilor. Se spune ca ruperea atei cu dintii sau spargerea semintelor ar fi motive care ar duce la declansarea acestei boli sau in cazurile deja existente, la agravarea acestei boli. Mai este o cauza deloc de neglijat si anume patrunderea la radacina dintelui, a bacteriilor.
Daca ne vom afla intr-o asemenea situatie, stomatologul are ca si obtiune efectuarea de injectii cu antibiotice la baza dintelui. In cazul in care organismul pacientului este slabit, apare parodontoza. Dintii incep sa se dezgoleasca de gingie si, in mod normal ei vor fi sensibili la aerul rece sau alimentele dulci. Din aceasta cauza dintii pot sa cada.



Paradontoza isi face aparitia si ca o consecinta a unor boli generale cum ar fi hipertiroidia sau boala batranetii.

Primul semn care ar trebui sa ne de-a de gandit ar fi inflamatia gingiilor. O boala care se mai numeste si gingivita si care se manifesta prin modificarea culorii gingiilor spre un rosu violaceu, dureri, sangerari la periajul cu pasta de dinti.
Daca nu este tratata aceasta boala poate evolua catre structurile mai profunde ale gingiei.
Daca ne vom trata, printr-o igiena corecta si permanenta, insotita de controale la medicul stomatolog, aceasta boala poate fi vindecata.

Un ajutor natuist il poate constitui tinctura de propolis. Tinuta in gura aproximativ cinci minute cu un amestec de 40 picaturi diluate in 50 ml apa, de trei ori pe zi, poate avea un efect miraculos.

Pentru a evita trebuie in primul rand sa mentinem o igiena riguroasa .Pasta de dinti si periuta sunt instrumentele care, alaturi de apa de gura ne pot scapa de aceste probleme neplacute. De asemenea controlul periodic la medicul stomatolog este obligatoriu.

In acest articol am incercat sa trag un semnal de alarma dar  pentru mai multe detalii, in legatura cu parodontoza intrati aici . Veti gasi informatii mai multe.

Si, tot ca o recomandare, pentru cei care sunt intr-o situatie de genul celei descrise in acest articol, pot apela cu incredere la Clinica Stomatologica Dentfix .

Nu uitati periuta si pasta de dinti sunt principalele instrumente care ne pot mentine o dantura sanatoasa.



Niciun comentariu: