miercuri, februarie 04, 2015

Spectator la televizor

                                                           Spectator la tv.
Oricat de preocupati am fi cu diverse probleme, o mare parte dintre noi privesc stirile de la tv. Poate si la noi se petrec lucruri interesante - dar repetarea la infinit a acelorasi idei si convingeri izvorate din "politica", parca nu prea merita sa mai pierzi timpul cu ele. 

In schimb "luptele" pentru putere pe mapamond , efectiv ma ingrozesc. As fi crezut ca intrand in era "civilizatiei si democratie", pe mapamond vor dispare aberatiile: nationaliste, religioase, de tip nazist sau fascist. Dar numai daca privesti spre tarile arabe, sa zicem Siria . Doamne ! Chiar nu se pot intelege ? Sa distrugi vieti omenesti si bunuri construite mi se pare infiorator. 

Dar, se intampla si in Europa. Ce se intampla in Ucraina ? Nu stiu cine are dreptate in provinciile estice : urainienii, rusii, ambele tabere, dar sa distrugi localitati, vieti omenesti, mi se pare ingrozitor. Tari civilizate spun:ajut pe, dau armament, etc. De ce ? Nu este mai bine sa gasim o cale de intelegere. Unii sunt cu ucrainienii... altii cu nemultumirile rusilor. Dar totusi nu se pot opri ? Nu cred ca cei implicati vor neaparat razboi. Dale Doamne minte si celor in cauza si celor care sprijina o tabara sau alta. 

Niciun comentariu: