joi, februarie 19, 2015

Vasile Blaga- seful coruptilor din PDL(PNL)

Fostul şef de campanie al lui Traian Băsescu este acuzat că a obţinut fonduri ilegale pentru alegerile din 2009. Pe lângă denunţul mai vechi al lui Gabriel Sandu, în ultimele 10 zile, s-au mai adăugat încă 2 plângeri penale pe numele lui Vasile Blaga.
Timp de aproape 6 ore, Dorin Cocoş a dat detalii procurorilor despre banii negri pe care îi ducea la partidul preferat al lui Traian Băsescu de la acea vreme, PDL. Cocoş l-a indicat pe Vasile Blaga ca fiind cel care gestiona fondurile negre. Omul de afaceri a precizat câţi bani aducea la partid, cui îi dădea şi de unde îi avea. Dorin Cocoş susţine în denunţ că banii au fost daţi pentru campaniile electorale din 2009, atât pentru preşedinţie, cât şi pentru europarlamentare. Alin Albu era omul de legătură între Blaga şi Cocoş.

Acelaşi Alin Albu a fost indicat drept intermediar al unei mite de 80.000 de euro date de un afacerist lui Vasile Blaga. Omul de afaceri susţine că banii au fost daţi pentru a obţine de la PDL un contract pentru servicii de tipografie. Mai mult, el a povestit anchetatorilor că Alin Albu, trezorierul partidului, ţinea două rânduri de registre, unul pentru fondurile legale, şi unul pentru banii negri din campanii. Bărbatul ar fi declarat la DNA că a furnizat afişe şi materiale promoţionale pentru campaniile din 2009, însă, nu a fost niciodată plătit. Omul de afaceri susţine că a suferit o pagubă de 300.000 de euro şi că a dat faliment din cauza aceasta.
Denunţul omului de afaceri se leagă de una dintre declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA. "Aveam de adus la partid 5 milioane de euro. Am avansat aceşti bani din fonduri proprii. Eu trebuia să particip la campania electorală prezidenţială cu 4 milioane de euro", susţine fostul ministru al Comunicaţiilor. Pe lângă faptul că Sandu a susţinut că a cărat milioane de euro cu sacoşele la partid, el a amintit şi de o afacere necurată cu scrisori electorale pentru Traian Băsescu

sursa: referatul procurorilor in cazul Microsoft

Acum, vine intrebarea fireasca: CINE il protejeaza? Coldea sau Kovesi?


Niciun comentariu: