marți, martie 03, 2015

Religia din școală.

"Taina lui Iisus era că în trupul Lui se ascundea Dumnezeu; iar taina noastră, a creștinilor, e că în făptura noastră se ascunde Hristos", spunea Părintele Arsenie Boca, la al cărui mormânt ne-am recules multi dintre noi… Să-i lăsăm așadar și pe cei mici să descopere această taină, sub îndrumare duhovnicească, la orele de religie din școală. Mai ales că, așa cum frumos spunea un alt mare Părinte, Iustin Pârvu, "dacă vă uitați la copii veți vedea întipărit pe chipul lor instinctul de a fi asemenea lui Dumnezeu"



Asadar, să nu lăsăm să se piardă nimic din ceea ce am mostenit, să ducă mai depaarte, cei care vin după noi. Prislop este un loc aparte si binecuvintat.



4 comentarii:

axasport spunea...

Cine nu are credinta e un om mort care traieste degeaba. Credinta va salva Romania. Fara Dumnezeu nu exista nimic pe pamant. Popor roman trezeste-te la realitate ca sa ne salvam de la dezastru!

freshblog spunea...

Exista un singur D -zeu care a creat universul. A fi un bun crestin in orice religie, fiecare om ajunge la un anumit nivel de a intelege mesajele pe care Biblia le da oamenilor. In scoli religia este buna, educa copii in speranta de a fi buni, de a cunoaste binele de rau. Sunt de acord cu religia in scoli, desi sunt de alta religie decat otodoxa,.Ce se intampla daca copii raman la ora de religie sau daca raman singuri nesupravegeati. Dragi parinti aveti grija de copii vostri....

Nicoleta spunea...

...fetita mea m-a intrebat azi : Mama pot sa-l bag si pe Dumnezeu in familia noastra? sa fie stra-stra-stra bunicul meu ?!

Ionela spunea...

Chiar daca si eu sunt eleva, nu ii inteleg pe elevii care nu vor sa studieze religie.Personal mi se pare o ora relaxanta ,iar credinta in Dumnezeu este importanta.Atunci cand iti pierzi increderea in tine, trebuie sa crezi in Dumnezeu , deoarece El te va asculta intotdeauna daca tu vrei sa vorbesti cu El.