joi, martie 12, 2015

Unul se inchide altul se redeschide

Sa fi fost totusi 25 de ani, suficienti ca sa putem judeca drept prima mineriada? Sa nu fi fost de-ajuns 5, 10, 12, 23 ani pentru un raspuns? S-a tot anchetat mineriada din 13-14 iunie si iata-ne iar in situatia in care dosarul o ia de la capat.
25 de ani in care nici macar o adunare a mortilor n-a fost facuta clar. 6, zice un bilant oficial, 100, zic asociatii ale victimelor. Adica neveste, copii, frati si mame care se aduna sa-si aminteasca de 100 de oameni si vad in documente ca ei nici n-au fost, doar 6 le-a iesit la numaratoare oficialilor.



Sa-l judece pe Iliescu si daca-i vinovat sa plateasca ... dar Petre Roman? Ce bland se da prin studiourile unor posturi TV. Dar astia care au praduit bugetul dupa bunul plac, Boc-Blaga-Predoiu? Astia au scutire de la Locatarul Cotroceniului? Dar Traian Basescu care a pus la dispozitia minerilor garniturile de tren sa vina la Bucureşti ...? În anii 1990 s-a încercat creearea unui război civil! Aduceţi-vă aminte de evenimentele de la Târgu Mureş ... şi evenimentele din 13-15 iunie 1991 ...Toti cei care au distrus România ar trebui sa plătească. Să mă bucur că intră Iliescu la închisoare ? Ne-am pierdut suveranitatea şi suntem pe cale să ne pierdem şi identitatea naţională ... Asta-i mai grav ! Poate dacă ar fi judecaţi toţi cei care au participat la nenorocirea ţării ... De ce să mă bucur? Romania va avea ceva de câştigat ? Spune cine ceva despre asasinii economici care au distrus ţara? Despre FMI, Banca Mondială, UE şi alte organisme financiare care au participat la distrugerea economiei naţionale? Bucurati-vă, români ! Vi se da circ ... că painea se va scumpi ...şi e prea amară ...

Niciun comentariu: