sâmbătă, iulie 18, 2015

Veste buna- Petrom a ieftinit carburantii

Petrom a ieftinit, azi-nopate, carburantii, cu 6 bani benzina si, respectiv cu 3 bani motorina. Aceasta ieftinire se inscrie în cadrul ofertei companiei pentru weekend, care este valabila pana la sfârsitul acestei luni. La staţia din Soseaua Alexandriei, din Bucuresti, benzina si motorina costa, de vineri, ora 23.00, pâna duminica, la ora 23.00, 5,68 lei, respectiv 5,36 lei lei. De luni, preturile vor revin la cotatiile din cursul zilei de vineri, adica de 5,74- benzina, respectiv, 5,39-motorina.

Pretul carburantilor sunt pe o panta descendenta, la motorina scaderile fiind destul de vizibile. In ultimele dou luni, motorina s-a ieftenit cu aproape 40 de bani pe litru.
Preturile carburantilor comercializati la noi în tara sunt direct legate de cotatiile internationale ale produselor petroliere si de cursul de schimb. La rândul lor, cotatiile carburantilor sunt legate de pretul barilului de ţiţei. Cum, în ultima luna, barilul a coborât de la 65 la 52 de dolari iar cursul de schimb a fost constant, distribuitorii de carburanti au fost nevoiti sa scadă preturile produselor comercializate.
Preţul carburanţilor difera la statiile din tara, chiar si în cadrul aceleiasi companii, ajungand pana la 5%.

Niciun comentariu: