joi, august 20, 2015

Parinti care, din cauza propriei lor nefericiri, distrug viata si visele copiilor lor.

Sunt parinti care, din cauza propriei lor nefericiri, distrug viata si visele copiilor lor. 
Sunt parinti care au facut copii fara sa fi simtit cu adevarat ca isi doresc asta.
Sunt parinti care sunt atat de egoisti incat (isi imagineaza ca) au facut copii care sa le fie sclavi toata viata.
Sunt parinti care isi terorizeaza copii, ii manipuleaza si ii santajeaza emotional doar ca sa nu simta singuri in nefericirea pe care o traiesc.
Copiii, ajunsi adulti la randul lor, programati fiind de mici sa le faca pe plac parintilor, poarta in spate poveri care nu le apartin si au impresia ca daca satisfac cerintele egoiste ale parintilor lor, acestia vor fi fericiti. Insa asta nu se intampla niciodata. Nu aceasta este calea.

Uneori, singura modalitate prin care poti sa ajuti cu adevarat un om este sa te indepartezi de el. Cat timp stai intr-o anumita relatie sau situatie, tu esti parte din problema, nu din solutie.
Un parinte, care s-a obisnuit sa manipuleze, sa dicteze sau sa-si proiecteze propria nefericire asupra copilului sau, nu va avea niciun motiv sa-si schimbe comportamentul atata timp cat isi atinge obiectivele in acest mod. Sa lasi de la tine, sa speri si sa te sacrifici, nu face altceva decat sa adanceasca problema.
Insa, daca te indepartezi si refuzi sa-i mai faci jocul distructiv, ii vei da spatiul necesar ca, poate, sa constientizeze tot raul pe care si-l face si ti-l face si tie.
Cand nu mai raspunzi la comenzi, cand nu te mai lasi manipulat sau santajat emotional, cand te eliberezi de suferinta si teroarea in care te-au facut sa traiesti, ei vor fi nevoiti sa caute alte modalitati prin care sa continue (sau nu) relatia cu tine.
Nu te simti vinovat pentru ca te indepartezi de un om, chiar daca iti este parinte, daca relatia cu acea persoana iti intuneca viata si te afecteaza psihic sau chiar fizic.
Nu permite nimanui, chiar daca iti este parinte, sa iti faca viata un calvar. Propria ta nefericire nu-i rezolva lui problemele, ci adauga o alta problema la situatia initiala, si anume nefericirea parintelui.
Oricat de greu ti-ar fi, constientizeaza ca nu ajuta la nimic sa ramai loial unui parinte care, in loc sa caute propria fericire si sa-si doreasca fericirea copilului sau, isi face viata amara si otraveste si viata progeniturii sale.
Alege-te pe tine, indeparteaza-te de tot ceea ce-ti face rau si poate ii vei oferi, astfel, si parintelui tau un model de viata sanatos si functional.

Un comentariu:

florentin spunea...

Multe femei frustrate te vor condamna pentru aceste randuri PENTRU CA E ADEVARAT!