joi, decembrie 17, 2015

Filozofie si echilibrul in viata


Să facem puțină filozofie - nu mă pricep, încerc - pe tema echilibrului în viața de zi cu zi? Dacă am fi cu toți echilibrați în toate, ce bine ar fi - dar excesele dintr-o parte sau din alta pe mulți dintre noi ne dezechilibrează - nu ar trebui. Dar ce să facem - vrem nu vrem să recunoaștem, suntem totuși animale - care gândim și suntem cele mai periculoase de pe planetă datorită acestui dar dat de Dumnezeu.

Creatorul, a lăsat atât naturii care populează planeta cât și planeta într-un echilibru! Pământul are doi poli, urât-frumos, rău-bun, nervos-calm, prost-deștept,... Vrem ca toți parlamentarii să fie la fel ca noi să gândească, la fel ca noi. Din unghiul nostru de vedere este ceva normal, pentru că noi vedem ce ne este dat - după acest lucru începem să ,,criticăm,, sau să ,,aplaudăm,,. Bine că ne-a dat de discutat despre caracterul ei - parlamentara Anghel - pentru că și-a ieșit din fire și a jicnit un așa zis cioban! Sunt niște vorbe spuse de un duhovnic - să nu critici pe nimeni, până nu ești în situația acelui om! Nu i-au apărarea nimănui - încerc să fiu echidistant - echilibrat. Probabil minciuna de zi cu zi, viața grea de zi cu zi - multor dintre noi - ne-a ,,găurit,, inima, și începem să gândim ca, cei care sunt membri de partid, la diferite partide și le sunt spălate creierul, în ședințe și în orice adversar văd un dușman. Îi cerem, că trebuia să fie echilibrată - ești echilibrat cu cine trebuie. Pe mine m-a învățat o persoană cu mult mai în vârstă față de mine - eram mai tânăr pe vremea aceea, și credeam că eu sunt alfa și omega, le știam pe toate! - să ascult și pe cei care nu sunt de acord cu mine, poate voi descoperi că și el pe undeva are dreptate, dar poți să-ți dai seama ce se întâmplă, și abia atunci poți să emiți unele aprecieri sau dezacorduri, fără să pleci de la idei preconcepute - știu este foarte greu, la început, să asculți pe cei care nu sunt de acord cu tine, dar prin educare vei reuși.
Dacă tot am pomenit despre această parlamentară, am ascultat-o și pe ea, dar și 2 ciobani invitați la un post TV - surpriză - ciobanii nu au suflat o vorbă că au fost jicniți de parlamentarul Ahghel??!! Ce concluzie trageți? Vreți să vorbim și despre manipulare - nu mai termină până mâine.


Niciun comentariu: