vineri, mai 27, 2016

“De la cunoastere la interventie in psihologie”

Asociatia Romana pentru Cunoastere si Interventie Psihologica, in parteneriat cu Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta, organizeaza, in perioada 8 – 12 iunie 2016, in statiunea Venus (Constanta), la Hotel Afrodita, Conferinta Internationala “De la cunoastere la interventie in psihologie”, menita sa atraga atentia asupra necesitatii dezvoltarii preventiei si interventiei psihologice.
Evenimentul stiintific international va fi sustinut de unii dintre cei mai reputati psihologi din lume, printre care Bernadette Blin (Franta), Dr. Gilles Lecocq (Franta), Dr. Michael J. Stevens (Statele Unite ale Americii) si Caterina Farkash Vidder (Israel). Invitatilor din strainatate li se vor alatura si personalitati ale psihologiei din Romania, dintre care amintim: Prof. Dr. Mihai Anitei – presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, Prof dr. Irina Holdevici, Prof. Dr. Margareta Dinca, Prof. Dr. Odette Dimitriu, Prof. Dr. Doru-Vlad Popovici etc.
Manifestarea stiintifica se desfasoara pe cinci sectiuni, pentru a acoperi intreaga sfera de interventie din domeniul psihologiei, anume: Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor; Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala; Psihologie Clinica si Psihoterapie; Psihologie Educationala, Consiliere Scolara si Vocationala si Psihopedagogie Speciala. Conferinta va pune accent pe activitatile practice, toate prezentarile fiind ateliere de lucru, si nu prezentari exclusiv teoretice.

Cine sunt personalitatile internationale prezente la conferinta din statiunea Venus?
Bernadette Blin este psiholog, psihoterapeut, supervizor si formator. Este fondatorul Institutului de Formare pentru Psihoterapie Transpersonala din Franta si autor a numeroase articole si carti in domeniul Psihoterapiei Transpersonale. Bernadette Blin este, de asemenea, presedinte EUROTAS (Asociatia Europeana de Psihologie Transpersonala) si vicepresedinte al Grett (Asociatia Franceza Transpersonala). Psihologul francez va verifica si stadiul in care se afla organizarea Conferintei EUROTAS 2016 (tot la Venus, in septembrie 2016), care reprezinta cea mai ampla conferinta organizata pana in prezent in Romania.
Gilles Lecocq este doctor in psihologie, cercetator asociat la Laboratorul de Psihologie Aplicata al Universitatii din Reims Champagne Ardennes si Universitatea Picardie Jules Verne, EA 4298 si cercetator asociat la ED PSI-FE a Institutului Catolic de la Paris. In acelasi timp, Gilles Lecocq este formator in Știinte umane si sociale aplicate la domeniile de sanatate, educatie si sport, Presedintele Asociatiei "Le Corps pour le Dire" si director de cercetare "Wellness & Empowerment ".
Michael J. Stevens este doctor in psihologie si profesor emerit la Universitatea de Stat din Illinois (Statele Unite ale Americii). A primit numeroase premii internationale pentru merite deosebite, dintre care enumeram: in 2011, premiu oferit de Asociatia Americana de Psihologie, Divizia Psihologie Internationala, in 2009 – de Universitatea de Stat din Illinois, in 2008 – Psi Chi International Honor Society in Psychology. De asemenea, a primit titlul de Doctor Honor Causa, in 2003, al Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu.
Caterina Farkash Vidder este un cunoscut facilitator si terapeut – de Constelatii familiale, psihoterapeut de orientare corporala, Terapia regresiei din Israel. Psihologul este prezent in Romania pentru al cincilea an consecutiv datorita solicitarilor venit din partea comunitatii psihologilor din Romania.

Conferinta este creditata de Colegiului Psihologilor din Romania. Cei interesati se pot inscrie la eveniment pe website-ul oficial al Conferintei, www.gradarcip.ro.

Niciun comentariu: