duminică, mai 15, 2016

MiG 41-avion de interceptare

Viitorul avion de interceptare, MiG-41, este unul dintre cele mai secrete proiecte ale industriei militare rusesti. Totusi, cateva informatii au reusit sa se strecoare si ele circula pe internet. Proiectat la sfarsitul anilor 1970, MiG-31 a intrat in productie de serie la mijlocul anilor 1980. Dupa destramarea URSS, in 1991, aparatul a fost "mostenit" de fortele aeriene militare ale Rusiei si Kazahstanului. Acest din urma stat a pastrat aparatele nemodificate. Moscova insa l-a transformat si modernizat treptat, intr-un nou proiect: un avion cu o tehnologie performanta.
Este vorba despre misteriosul MiG-41. In anii 1990-1992, MiG a elaborat deja un interceptor in cadrul "proiectului 701", un aparat de 62 de tone, total diferite de gama MiG-25 sau MiG-31 si care ar fi putut deveni cel mai puternic avion de interceptare din generatia cinci. Astazi, nimeni nu-si mai aminteste de acel proiect, iar viteza maxima estimata pentru MiG-41 (aproximativ 4.500 de kilometri pe ora) arata ca, dupa toate probabilitatile, se va merge pe o evolutie a gamei MiG-31.
Cu alte cuvinte, un aparat capabil sa intercepteze dronele de atac hipesonice la care lucreaza acum americanii.Fotografia postată de Leoncio Leonhard.

Un comentariu:

Anonim spunea...

cica nu e indicat sa interceptezi orice..