sâmbătă, iunie 04, 2016

Oameni care se victimizeaza


E plin in jurul nostru de oameni care se victimizeaza, care vorbesc doar despre cat de rau le merge, de oameni care emana negativitate si frustrare, de oameni blazati care se complac in mediocritate sau in suferinta.
E plin de oameni care dramatizeaza totul, care se tem de orice este nou sau altfel, de oameni care isi poarta suferinta ca pe un simbol de virtute.

E plin de oameni furiosi sau care urasc, care abia asteapta un motiv ca sa explodeze si sa improste rautate in jurul lor.
Da, acesti oameni sufera. De asta fac ceea ce fac. Dar stii ce am constatat eu? Ca nu vor sa faca absolut nimic ca sa depaseasca toate acestea. S-au obisnuit atat de tare sa fie nefericiti si sa se focalizeze pe negativ, incat nici macar nu-si pun problema ca ar putea sa fie sau sa traiasca altfel.
Victime frustrate care sufera si se urasc pe sine, pe ceilalti si viata. Oare ei constientizeaza ca acesta atitudine este doar o alegere? Nu, nu vor sa constientizeze - daca le spui ca exista solutii spun "usor de zis, greu de facut".
"Nu se poate schimba nimic", "viata e un chin", "trebuie sa suferi", "lumea in care traim ma face sa fiu asa".
Plasam responsabilitatea, nu ne asumam nimic, ni se intampla lucruri fara ca noi sa putem face ceva, destinul face cartile si noi privim neputinciosi, dar frustrati, ceea ce ni se intampla.
Insa lucrurile nu stau asa. Totul este o chestiune de alegere, mai exact de mentalitate si de atitudine. Viata nu ti se intampla, ci o faci sa se intample. Sigur ca exista situatii neprevazute si probleme, insa tot mentalitatea si atitudinea ta fac diferenta.
Actiunile tale, reactiile tale, procesele tale mentale, autocontrolul tau emotional, maturitatea ta psihica, abilitatea de constientizare si cea de asumare fac toata diferenta dintre o victima si un invingator.
Tu ce alegi sa fii in viata? O victima neputincioasa sau un invingator puternic si intelept?

Niciun comentariu: