Pe cat de ostentativa e socializarea pe malurile Herastraului, pe atât de austera e in restul Bucurestiului. Sigur, diferenta o fac banii. Lumile sunt diferite. Cluburile din Herastrau nu si-ar gasi clienti in parcul Bazilescu. Bucurestenii pentru care Herastraul e prohibitiv tanjesc dupa sarbatori populare, dupa evenimente cu si pentru mase. In campania electorala pentru primaria Sectorului 1, cateva doamne care locuiau in apropierea podului Constanta ii cereau primarului sa le construiasca o banca.
Sa socializeze in aer liber. Sambata trecuta, in jurul orei 14, n-am vazut mai mult de 10 copii, jucandu-se pe portiunea blocata de pe Kisseleff. Soferii obligati sa ocoleasca nu prea aveau de ce sa se planga.. Traficul era lejer, orasul pustiu. Dar senzatia privitorului, fie el sofer sau nu, era aceea de activitate de partid. Dincolo de marile mahmureli din Centrul vechi ori Herastrau, sau de cele cateva festivaluri, precum cel al micului sau al hamburgerului, evenimentele care i-ar putea face pe bucuresteni sa vibreze la unison sunt rarisime. Pentru ca organizatorii nu le proiecteaza cu dorinta de a aprinde lumini in ochii oamenilor, ci din nevoia neastamparata de a-si umple buzunarele iar si iar....Asa cum sunt azi, evenimentele de strada sunt un fel adunari care trebuie bifate. Bucurestiul are nevoie de mai mult, pentru a vibra ca o mare capitala europeana!
Un comentariu:
Azi am fost in Bazilescu si ma gândeam la toate promisiunile făcute de candidații diferitelor partide legate de acest parc al copilăriei mele . Azi voiam sa postez imaginile cu parcul si sa vad ce raspunsuri primesc. A fost un proiect electoral al multor candidați si doresc sa nu rămână tot așa proiectul cu teatrul de vara.
Trimiteți un comentariu