miercuri, octombrie 19, 2016

Modernizari. Scari rulante

Modernizare. Constructii noi. Scara rulanta de interior.


In foarte multe situatii o casa are ca si element principal o scara de interior. In afara de utilitatea acesteia, designul este un element de care se tine cont. Dar, nu la acestei scari doresc eu sa ma refer in aceasta postare, ci la o scara rulanta de interior. Sunt acele scari din mall-uri sau aeroporturi care ne fac deplasarea mult mai usoara intre etajele cladirilor respective.


Sa nu va inchipuiti ca scara rulanta este o inventie noua. Nu, aceasta a fost inventatat cu mai bine de 100 de ani in urma, de un anume Otis. Asta din documentare pe care eu am facut-o.De atunci, aceasta inventie a tot fost imbunatatita, datorita noilor tehnologii.

O scara rulanta, este dupa cum va dati seama o scara aflata in miscare, avand rolul de a face deplasarea oamenilor mai usoara intre etajele unei cladiri publice. De asemenea, scarile rulante sunt amplasate si in multe din statiile de metrou. Scara rulanta sau banda de transport simpla, are o bucla care se continua cu niste trepte metalice. De obicei acestea sunt perechi: una urca, cealalta coboara si sunt prevazute cu balustrade.

Modernizare scari rulante statii de metrou

La noi, scarile rulante sunt folosite acum, la lucrarile de modernizare a statiilor de metrou din Bucuresti. Printre statiile modernizate si dotate cu scari rulante numarandu-se statiile: Piata Romana, Mihai Bravu, Aviatorilor si Nicolae Grigorescu. Scarile rulante vechi necesitau inlocuirea deoarece si-au depasit durata de viata.

MP IFMA- scari rulante si ascensoare

MP IFMA- Un din firmele cu traditie la noi are in portofoliu multe proiecte de scari rulante si trotuare care au imbunatatit traficul din cladirile unde au fost proiectate si montate.

MP IFMA se deosebeste de ceilalti prin proiectarea si executia unor scari rulante confortabile si fiabile. Centrele comerciale, aeroporturile, garile, cladirile de birori dotate cu asemenea scari sunt dovada calitati.

Printre proiectele MP IFMA, cele mai importante, finalizate, am sa amintesc doar de Arena Nationala din capitala si Cercul Militar National.

Asadar, scarile rulante sunt parte a confortului nostru de zi cu zi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Deci, la Arena Nationala e mana lor:)