Vânătoarea este un subiect care generează foarte multe emoții, însă asta nu trebuie să ne oprească să fim echilibrați și să judecăm cunoscând toate detaliile pe subiect.
Discuțiile pe baza ordinului de la minister, nu trebuie să reprezinte un război orb în care se poate doar câștiga sau pierde.
Radicalizarea discursului din ambele părți, fluturarea unor soluții de genul totul sau nimic, vor genera deserviciu doar animalelor pe care încercăm să le protejăm.
Comunitățile rurale trebuie să simtă că și opinia lor, munca lor și viețile lor contează și nu că deciziile se iau de alții peste capul lor. Pentru asta însă e nevoie de deschidere și dialog.
În astfel de momente tensiunile între cele două grupuri servesc doar interesele acelui grup mic care a creat și a menținut acest sistem nociv și vor ca ursul și lupul să fie văzut doar în contexte negative.
Eforturile noastre trebuie să se orienteze spre a genera un sistem mai echitabil și mai transparent, care respectă și oamenii, dar și natura.
2 comentarii:
Populatia locala va fii multumita cand exenplarele de ursi si lupi agresive vor fii prinse si stramutate in paduri din occident. Dar cand vinzi un trofeu cu 15 000 - 25 000 euro la straini si bani intra in buzunarele unora sub pretextul ca ei gestioneaza fondul de vanatoare.... tu ai plantat padurea, tu ai crescut zii de zii vanatul ?
As dori sa stiu daca WWF sa implicat in procesul de evaluare al carnivorelor mari pentru sezonul de vanatoare 2016-2017, daca a constatat nereguli in evaluarea efectivelor si setul de masuri luate.
Trimiteți un comentariu