joi, aprilie 26, 2018

Cat e adevarat din Memoriul judecatoarei de la Tribunalul Salaj care arunca in aer justitia?

Cat e adevarat din Memoriul judecatoarei de la Tribunalul Salaj care arunca in aer justitia?

Judecatoarea Cristina Stef de la Tribunalul Salaj sustine intr-o scrisoare catre Guvern ca la nivelul instantei (Tribunalul Salaj) exista un "comitet mixt" judecatori-procurori-ofiteri SRI care hotarau cu privire la sentintele ce sa fie date in dosarele penale. Toata justitia face implozie!
"La nivelul Tribunalului Sălaj, în virtutuea colaborării dintre instanță, Parchet și Serviciul Român de Informații, anumite dosare cu infracțiuni gravesunt scoase din tribunal și prezentate la Serviciul Român de Informații.

În cadrul instituției funcționează comitetul mixt, format din procurorii Dan Bubuig și Crin Bologa, doamna judecător Claudia Tomșa și dl.col. Marius Noje, șeful S.J.I. Sălaj(uneori participă și Laurențiu Butiri, șeful A.J.F.P.Sălaj).
Comitetul mixt analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date. La nivelul judecătorilor secției penale hotărârile sunt aduse la cunoștință de doamna judecător Claudia Tomșa”, scrie Ștef Cristina

3 comentarii:

bazarul lui albert spunea...

Sistemul acesta trebuie resetat altfel orice construcție va fi vulnerabilizată de neîncredere. În final,vom avea un stat fără legitimitate, cu politicieni care vor fi mereu contestați de stradă dar care se vor apăra spunând că dosarele lor sunt politice ptr ca Justitia nu e corect și imparțial înfăptuită. În 10 ani, nimeni nu va mai avea curaj să semneze o hârtie,administrațiile locale vor fi blocate complet.Economia se va fi anchilozat și acest stat va fi cucerit economic și apoi politic. De alții.

calarasiunu.net spunea...

Din nefericire, daca nu sunt aduse la cunostinta publica toate protocoalele de acest tip si nu sunt denuntate toate in cel mai scurt timp, Justitia va face implozie. Practic, va fi pusa la indoiala orice hotarare data in aceasta perioada si, probabil, vor trebui anulate. Va dati seama ce s-ar intampla daca s-ar reveni cu revizuiri pe toate dosarele judecate in acest rastimp? Pe langa faptul ca va fi o problema grava de autoritate a sistemului judiciar, va intra si intr-un blocaj functional. Oricine are autoritate sa faca ceva in cel mai scurt timp si nu face este, de fapt, iresponsabil.

borcea spunea...

Tare de tot! Cred ca nici pe timpul lui Ceausescu nu se intampla asa ceva!