marți, decembrie 18, 2018

De ce n-are ursul coada?

De ce n-are ursul coada? In urma cu vreo 12-15 luni cei de la DEDEMAN au incercat sa faca un magazin in Petrosani. "Investitorii locali" au mers la CL Petrosani si s-au opus prin toate mijloacele, cu tipete, cu urlete, cu amenintari etc. CL Petrosani a dat-o cotita, i-a ajutat pe investitorii locali si nu a gasit un teren pentru ca DEDEMAN sa-si faca magazinul. OK, toate bune si frumoase pana azi, cand "investitorii locali" nu aveau la vanzare lopeti de zapada. Probabil ca acesti "investitori locali" sunt in marea majoritate blonde sau cetateni arabi aflati la prima iarna in Romania si au crezut ca intr-un oras de munte, asa cum este municipiul Petrosani, iarna sunt 40 grade si nu ninge.

Ca tot suntem la subiect sa-l aprofundam, mai acum vreo 6 luni un om de afaceri din Gorj a vrut sa faca in zona Bradet un complex turistic, unde sa poti duce la un dejun aproape de oras, intr-un peisaj mirific, niste musafiri care iti calca pragul. Un alt "investitor local" care are in zona respectiva o rulota cu vechimea de 30 ani si 2 mese cu scaune de plastic s-a dus la CL Petrosani si a spus ceva de genul: "sariti, vin altii si ne cotropesc". Pai, bai investitor local, pune frate mana si fa tu un complex turistic respectabil in acel loc, daca te tin balamalele.
Mai pe intelesul tuturor, este ok sa protejam afacerile locale, sunt total de acord, insa nu in detrimentul cetatenilor. Nu trebuie sa traiasca locuitorii municipiului Petrosani ca in secolul XVIII, doar ca sa nu se supere cativa cetateni care au cateva mici afaceri, insa care nu pot face fata solicitarilor locuitorilor din zona.

Niciun comentariu: