miercuri, noiembrie 28, 2012

Ce te faci dacă rămâi fără blog?


Eşti blogger profesionist. Sau semi-profesionist. Adică cea mai mare parte a venitului tău vine din blogging. Ţi-ai făcut deja un brand, ai o comunitate, piaţa te ştie, ai calea deschisă. Şi se întâmplă ceva. Vine DIICOT şi te lasă fără blog. Sau te hackuieşte cel mai mare hacker mondial şi îţi şterge tot ce ai pe blog. Sau ceva de genul. Ce te faci?
Sigur că există tot felul de variante de back up. Dar la care, fireşte, nu s-a gândit nimeni până acum. Căci, nu-i aşa, până nu te frigi, nu sufli nici în ciorbă, nici în iaurt. Diferenţa, totuşi, între ciorbă şi blogul tău este că arsura de ciorbă trece repede. Arsura de blog, în condiţiile prezentate mai sus, arde rău şi pe termen mai lunguieţ, ca să zic aşa.Hai să o luăm altfel. Maşina ne-o asigurăm. Casa ne-o asigurăm. Unii dintre noi avem asigurări de viaţă. Alţii de alea de pensii. Plus asigurări de studii pentru cei mici. Toate sunt importante pentru noi. Doar de aia semnăm şi plătim pentru aşa ceva. Dar pentru blog de ce să nu avem o asigurare?Orice asigurare – atâta cât mă duce pe mine capul – are scopul şi durata vizitei, cum ar veni, să îţi acopere un risc. Sau, după caz, dacă tot ţi-ai furat-o, măcar să ai cu ce să îţi cumperi o bere ca să îţi îneci amarul. Iar amarul ăsta este, zic eu, direct proporţional cu cât este de important pentru tine blogul.
Deci, ca să nu o mai lungesc, căci aţi înţeles ideea, cam cât ai fi dispus să plăteşti ca să îţi asiguri blogul? Hai să luăm o sumă medie pe lună, ca să avem un termen unitar de discuţie.
PS Habar nu am dacă există asigurări de astea pentru blog. Şi, în acest moment al discuţiei, nici nu contează. Ce contează este dacă noi decidem că avem nevoie de ele. Căci dacă noi creăm nevoia, piaţa va veni, fireşte, cu oferte pentru satisfacerea ei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Habar nu am. Nu m-am gandit