marți, februarie 18, 2014

PNL, ramane cum am stabilit!

Incerc sa explic ce vrea sa zica aceasta strategie a PNL-ului in negocierile cu PSD, din interiorul USL-ului.
Pe scurt ...PNL, de vreo 20 de ani, rupe PSD in strategie electorala. PNL, un partid minuscul in anul 1990, fata de FSN, in 1992, putin mai maricel, dar insignifiant in 1996, a crescut incet dar sigur pana la 15-18% , in anii 2004-2012, si la peste 25% in alegerile din decembrie 2012.
Acum, cu toate sondajele facute prin tara asta (care sondaje chiar daca nu pot fi dovedite de a fi manipulatorii, sunt clar departe de a lua un puls correct al societatii, pool-ul fiind in general 1000-1300 de respondenti, ceea ce, indiferent de ce spun “legile” statisticii si sociologiei, este un numar mult prea mic), PNL inca este peste 20%, si,  isi pune in aplicare cea mai buna tactica: de a lasa dusmanul (PSD) in ceata.
Liberalii nu planuiesc azi pentru maine. Ei planuiesc un 20+ de ani, si,  cum sa distruga, sau cel putin sa diminueze partidul-stat PSD.

Si le reuseste. PSD, in afara de Ion Iliescu, nu a mai avut si nu are un redutabil candidat la Presidentie, intr-o tara unde Constitutia da presedintelui puteri deloc de neinvidiat.
Crin, somnoros asa cum e el, bate si in somn orice candidat PSD. Indiferent cine este ala. Chie si pe Oprescu. Parerea mea!
Bineinteles ca ramane cum am stabilit : ORI PSD il accepta pe Johannis si nu modifica numarul de vice premieri, ori PNL pleaca de la guvernare.

Ce e asa greu de inteles ?

Niciun comentariu: