marți, mai 12, 2015

Regatul lui Kovesi-se clatina

Decizie curajoasă a Senatului, cu scurt timp în urmă, ce-i drept la adăpostul votului secret. Cu 88 de voturi pentru şi doar 26 împotrivă, senatorii au decis că arestările nu vor mai putea fi înfăptuite doar pe baza unor "suspiciuni rezonabile" ca în prezent, ci doar dacă au la bază "indicii temeinice". Este vorba de un amendament la Codul de Procedură Penală, amendament care fusese adoptat şi de Comisia Juridică.

Acest amendament este cel care l-a înfuriat pe fostul preşedinte care, într-o postare pe facebook, le scria iniţiatorilor: "opriţi-vă, imbecililor!".
Băsescu motiva că numai judecătorul are dreptul să decidă cine e şi cine nu e de arestat. A uitat să precizeze şi faptul că judecătorul ar trebui să se bazeze pe lege atunci când hotărăşte soarta unui om.
Regatul lui Kovesi , cea care acum dă lecţii anticorupţie la Chişinău, se clatină? O va lipsi Parlamentul de spectacolul cătuşelor? Este încă dificil de prognozat pentru că decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor. Va fi însă foarte interesant de observat ce reacţii politice va provoca acest vot al Senatului în următoarele ore.

Niciun comentariu: