luni, februarie 01, 2016

Despre aer conditionat

In ziua de azi aparatele de aer conditionat reprezinta o necesitate din cauza faptului ca temperaturile sunt din ce in ce mai ridicate in fiecare vara, astfel ca sunt dificil de suportat. Pentru ca aceste dispozitive sa functioneze corespunzator, sa fie eficiente si sa reziste cat mai multi ani, este esentiala alegerea celui mai potrivit in functie de necesitati – o gama compelta de modele veti gasi aici.
Ce nu merge bine?
Spre deosebire de majoritatea dispozitivelor electronice, aparatele de aer conditionat presupun un sistem mecanic complex ce depinde de o varietate de factori pentru a functiona asa cum trebuie. Dimensiunea lor trebuie sa asigure racirea unei anumite suprafete, sunt create pentru a putea detine o anumita cantitate de freon si sunt pregatite pentru a elibera o anumita cantitate de aer. Astfel, ca atunci cand unul dintre aceste aspecte este perturbat, aparatele de aer conditionat pot avea probleme.

Daca in camera in care este amplasat dispozitivul este produsa mai multa caldura, fie din cauza prezentei mai multor persoane in incapere sau din cauza altor dispozitive electronice, aparatul de aer conditionat poate sa nu mai faca fata. In plus, daca freonul se scurge din diferite motive, capacitatea de racire va fi mai scazuta, iar efectul va fi resimtit din ce in ce mai putin.
De asemenea si atunci cand condensatorul nu lucreaza cum trebuie, capacitatea de a indeparta caldura prezenta in incaperi este redusa, iar cand temperaturile de afara sunt ridicate, aerul conditionat nu reuseste sa mentina constanta temperatura interioara.
Instalarea de catre specialist

Asadar, din aceste motive este esentiala alegerea aparatului de aer conditionat corespunzator, in functie de necesitati si acesta sa fie instalat de specialisti. Pentru evitarea problemelor si cresterea duratei de viata, specialistii trebuie sa asigure intretinerea dispozitivului, deoarece periodic freonul si filtrele trebuie inlocuite, iar toate tevile si scurgerile trebuie testate ocazional pentru buna functionare.

Un comentariu:

adela spunea...


In general, preturile aparatelor de aer conditionat pornesc de la 600 de lei (Artic) si pot ajunge si pana la peste 4.000 de lei (Panasonic). Sunt deja companii care au reduceri, pentru ca se pregastesc deja de sezonul de vanzari. Cele mai multe achizitii de aparate se fac de obicei vara, dar e bine sa il achizitionam din timp...pentru a nu avea probleme cu montarea lui