luni, martie 14, 2016

Unelte seo, partea a II-a

In articolul de vineri vorbeam despre unelte seo pentru webmasteri, azi voi continua. Asadar:

1. Facebook este cea mai buna solutie pentru tine. Daca ai reusit dupa 2 saptamani sa aduci un trafic de 400+ pe zi, eu zic sa continui pt ca faci bine. Ca sa ajungi pe prima pagina imediat dupa lansare o poti face doar cu Adwords.
2. Pentru reclama pe Fb, trebuie sa iti cunosti foarte bine publicul si sa setezi reclama exact pentru ei, altfel bagi bani aiurea. O sa vezi cum bugetul tau dispare in cateva ore.

3. Daca nu ai facut inca, instaleaza pixelul FB. Iti ofera posibilitatea sa urmaresti vizitatorii in timp ce navigheaza pe facebook (retargeting), sa iti faci reclama doar lor. Si poti sa setezi ca si target conversia, care sa fie abonare la newsletter, sau like la pagina.
4. 1 zi de reclama nu ajunge. Ar trebui sa lasi reclama sa ruleze macar 3-4 zile, vezi ce efect are, aduci imbunatatiri. Daca mergi pe conversie, poti avea campanii cu bugete de 5 lei pe zi si de multe ori nici macar nu o sa atingi suma asta (cel putin nu la traficul pe care il ai momentan)
5. Ce alte metode de promovare sunt? Advertorialele sunt o solutie buna. Advertoriale pe site la tine si advertoriale cu trimitere catre tine. Uita-te de unde primeste concurenta linkuri, sorteaza-le, alege doar cele mai bune si incearca sa iti bagi si tu linkuri pe siturile alea chiar daca o sa te coste mai mult.
6. App de ce zicea Tombstone, nu recomand nici fiverr, nici directoarele web. Directoare de articole poate ca da, dar nu ferme de linkuri. Un canal de Youtube este bun, iar daca nu ai inca ar fi bine sa iti faci.
7. Chiar si pe culinar sunt nise. Ai facut un kw research sa vezi ce anume se cauta cel mai mult? Ti-ai ales kw pe care vrei sa rankezi? Te-ai gandit sa oferi retete cu de toate pentru toti, sau doar anumite tipuri de retete? Daca te-ai axa doar spre un anumit public, cu anumite preferinte oare nu ai fi mai castigat (ex. retete cu cartofi vegane, sau retete cu dovlecei si carne de pui)?
Cam atat am avut de zis momentan...

Niciun comentariu: